vrijdag 28 december 2012

DE EERSTE HOUTEN PLANKEN (En een nieuwe vijver)

Lezers uit Beijum, Beijumnieuws wordt ook redelijk buiten de eigen wijk gevolgd, zullen zich wellicht afvragen waar het meertje dat op bovenstaande foto is te zien ligt. Hebben we er een nieuwe plas bij? Nee. De foto is op amper 100 meter van de foto die u links ziet gemaakt. Aan de houten schotten voor de ingang van de Wegwijzer is  af te lezen dat het dienstencentrum op Plein Oost dit jaar niet meer open gaat. Het is al hufterproof gemaakt i.v.m. de komende jaarwisseling. De 'nieuwe vijver' is de locatie die een jaar geleden nog door een beveiligingsbureau in de gaten werd gehouden. Stel dat onverlaten het in de brand zouden willen steken. Juist, verpleeghuis Innersdijk stond aan het begin van dit nog lopend jaar nog in deze nu waterrijke omgeving. Het lijkt wel een natuurgebied.

Ondertussen lijkt bij tijd en wijle oudjaarsdag reeds te zijn aangebroken in Beijum. Wat knalt het er over! Sinds gisteren (pardon, moet vandaag zijn) is de vuurwerkverkoop in de videotheek begonnen. Dit verkooppunt kan er natuurlijk niks aan doen, ze zijn niet verantwoordelijk voor het afsteken van de knallers, maar het is goed te merken dat meer jongeren vuurwerk in hun bezit hebben.
Maar goed. De jaarwisseling zal zich voor de derde keer op rij op Beijum West concentreren. Maar op Oost is het eerste beveiligde raamwerk een feit.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bij deze wil ik je een voorspoedig en vooral gezond nieuwjaar toewensen, Johan. Ook mijn welgemeende complimenten voor Beijum Nieuws. Daar kunnen andere wijksite-webmasters een voorbeeld aan nemen.
Jan Bakker