woensdag 12 december 2012

EEN LEVENDIGE DIERENSPECIAALZAAK

Het blijft toch de meest levendigste, bontste en interessantste winkel van Beijum. Dierenspeciaalzaak Hoogenberg.

Wat betreft levendigste, daar is niet veel fantasie voor nodig, tientallen, zo niet honderden goudvisjes zwemmen er rond. U ziet ze op foto op de achtergrond, in de blauwe waterbakken.

 Verbeeld ik het me nou, of is opa André er steeds minder aanwezig? Ik zie dochter Sandra er tegenwoordig meer dan de oude nestor zelf. Het moet toch wat zijn om in een echte familiebedrijf op te groeien, bedenk ik me, je krijgt het bedrijf met de paplepel in- en bijgegoten. Kijk ook naar vader en zoon Visser, van het gelijknamige autobedrijf, zie logo links. Het blijft natuurlijk hard werken, maar ergens is het bedje ook gespreid, er is een winkel, of noem het een bedrijf, en die kun je als dochter of als zoon van 'zo maar' overnemen. Maar goed, levendigste, bontste en interessantste. Bont? Bekijk de foto, wat een attributen op het gebied van huisdieren, wat een kleuren.

Ja, interessant is het er ook, het is o.a. een leerplek. Nee, ik doel niet zozeer op de leren riempjes, halsbandjes, balletjes  en tuigjes die je er aan kunt treffen, er kan ook stage worden gelopen. Links op de foto ziet u Gerda de schappen aanvullen. Leren en werken in de dierenspeciaalzaak. Achter haar ziet u een hond op haar passen. Ja, ik was echt even in de veronderstelling dat het een echte hond was, bij nader inzien bleek het een soort van etalagepop-hond te zijn. Wel zo gemakkelijk tegen aspirant nachtelijke inbrekers, die schrikken zich rot en zullen het op een lopen zetten als ze het 'beestje' tegen komen.

Baas André Hoogenberg heeft het maar goed voor elkaar. Het jongere grut neemt de toko langzamerhand over, de generaties schuiven door en de baas kan aan andere dingen toekomen. Zo kan hij bijvoorbeeld goed voorlezen, komt altijd goed te pas als je opa bent. Over zijn voorleesactiviteiten wellicht binnenkort meer. Gaat hij de kinderen van Beijum voorlezen?

Geen opmerkingen: