donderdag 20 december 2012

VUILNIS IN BEIJUM (13)

Bovenste foto is zo langzamerhand een grijs gedraaide grammofoonplaat. Vorige week maandag is de foto gemaakt, het houdt in dat de situatie die u kunt zien de hele zondag en een gedeelte van de zaterdag daaraan voorafgaand heeft geduurd. Hoe moralistisch moet je zijn? Mag je het een verloederd beeld noemen? Misschien is dat wat overdreven, het is maar onschuldig papier en karton, er liggen geen kapotte flessen i.v.m. een overvolle glasbak.
De linker foto is een of twee dagen later gemaakt, als ik me goed herinner ergens in de Neijensteinheerd, vlakbij de Wibenaheerd. Een dranktas van een bekende slijterij met daarin en daarnaast liggend lege flessen.
Hoe moralistisch moet je zijn? Is dit erg? Op nieuwjaarsdag zullen de straten van Beijum weer bezaaid liggen met vuurwerkresten en andere troep. Fietsbanden zullen die dag weer massaal leeg lopen omdat er door glasscherven zal worden gefietst. Maar ach, dat waait ook wel weer over, misschien hoort het er wel een beetje bij. Beijum is en blijft een prachtige wijk om in te wonen. Voor de derde keer: hoe moralistisch moet je zijn?
Binnenkort maar weer eens een schoonmaak- en opruimactie in de wijk? Nog even de winter door en dan dienen de lentekriebels zich weer aan. Reuzenrad, van vervuilen en opruimen, draai maar door.

Geen opmerkingen: