donderdag 27 december 2012

JAARWISSELING BEIJUM GAAT OP HERHALING

Op de foto ziet u wat mij betreft 'de regisseur' van twee relatief succesvolle jaarwisselingen in Beijum. Noem hem niet zo en geef hem niet teveel eer, want Anno Jager is geen solist maar een teamplayer: "Ik kan het niet alleen, we doen het samen, alle complimenten voor de jongeren van Beijum." Een jongerenwerker in hart en nieren. Achter hem ziet u het gebied dat tijdens de komende jaarwisseling voor de derde keer op rij centraal zal staan. Op de parkeerplaats voor het winkelcentrum wordt weer een grote vuurbak neergezet en een paar meter achter de jongerenwerker zal weer een podium verrijzen vanwaar af allerhande soorten feestmuziek de ruimte in zullen worden geslingerd. Dansen, toasten, muziek luisteren  elkaar het beste voor 2013 toewensen, dat is het doel van de derde achtereen volgende poging om oud en nieuw vreedzaam en vandalisme-vrij te laten verlopen. Kijk en luister even mee naar wat Anno Jager te vertellen heeft. Het feest zal tot in de kleine uurtjes (4 uur) doorgaan, er komen extra plaskruizen (urinoirs) en....nou ja, luister zelf even. 

De kop boven dit blogbericht suggereert onterecht een beetje dat de relatief goed verlopen laatste jaarwisseling zich automatisch zal herhalen, maar dat blijft nog even afwachten. Optimisme is gerechtvaardigd maar er hoeven maar een paar 'gekken' op het feest rond te lopen die stennis gaan lopen schoppen of gaan gooien met flessen of glazen, en je hebt de poppen aan het dansen. Waakzaam optimisme, zo zou je de insteek voor de komende jaarwisseling in Beijum kunnen noemen.
(Oud en Nieuw is de periode dat Beijumnieuws het intensiefst wordt bezocht. In principe zal ik de jaarwisseling ook dit keer van uur tot uur verslaan)

1 opmerking:

Klaas Vaak zei

Ik hoop van harte dat de muziek wat afwissellend is en niet zoals vorig jaar 1 dreun. Je hebt met verschillende doelgroepen te maken draai dan geen eigen smaak wat vorig jaar wel hetr geval leek. Verder was het gezellig en leuk.