donderdag 13 december 2012

OVERVALLERS DOOR DNA-MATCH GEPAKT

Twee mannen van 30 en 32 jaar uit Den Bosch zijn aangehouden voor een gewelddadige woningoverval in de wijk Beijum in 2011. De politie denkt hiermee de zaak te hebben opgelost. Het onderzoek naar twee andere verdachten loopt nog.
Een 52-jarige man werd op vrijdagnacht 12 november 2011 in zijn woning aan de Fossemaheerd overvallen. Bij het verlaten van de woning drongen vier gemaskerde mannen binnen. De bewoner en zijn aanwezige neef werden in de woning met vuurwapens bedreigd en de overvallers eisten geld. De 22-jarige neef vluchtte naar het dag waar hij zoveel lawaai maakte dat buurtbewoners de politie belden. De zoektocht naar de daders bleef toen zonder resultaat.
De politie kwam de daders op het spoor doordat de overvallers sporen hadden achtergelaten. Een DNA-profiel leverde een match op in de Nederlandse DNA-databank. De overvallers konden eind oktober en begin december worden aangehouden. De verdachten zijn bekenden van de politie en werden al eerder voor vergelijkbare zaken aangehouden. www.oogtv.nl

Geen opmerkingen: