donderdag 13 december 2012

KERSTVIERING MET KUNST (PAND49) IN DE BRON

Informatie 22 december 2012. Wat heb/kan ik met Kerst 2012?
Kerst is voor velen een periode van bezinning, van genieten van elkaars gezelschap, van samen iets ondernemen thuis of in de eigen wijk.
Voor wie?
Op zaterdag 22 december 2012 zal er voor de inwoners van de stadswijk Beijum een bijzondere dag worden georganiseerd. De protestantse kerk De Bron biedt de Beijummers  een drietal mogelijkheden om rond het thema Kerst 2012 iets nieuws te ontdekken.
Wat kun je doen?
De 1e activiteit: ‘s ochtends van 10.00 tot 12.00 uur ervaren wat meditatie met je doet.
De 2e activiteit wordt ’s middags van 13.00 tot 16.00 uur gehouden: het is dan de bedoeling om creatief te zijn en ietskunstzinnigs te maken op een schildersdoek. Medewerkers van galerie Pand 49 zullen aanwezig zijn om te helpen en vragen te beantwoorden.
De 3e activiteit: van 20.00 tot 22.00 uur komen kijken en genieten van een fraai optreden van het bekende Groningerpopkoor BSUR. Het popkoor (bestaande uit ca 80 personen) zal een onvergetelijk concert geven met ruime aandacht voor klassieke en moderne kerstnummers.
Informatie ochtendprogramma.10.00 tot 12.00 uur
Meditatie is populair op dit moment. En keuze genoeg. Maar wat voor meditatie wordt vanuit de Bron gegeven? Een paar inleidende woorden daarover. Maar we gaan deze ochtend voor al ook doen. Zelf mediteren. Meditatie is gericht op het hier en nu. Daar laten we ons door leiden. En dat betekent: het is winter en bijna Kerst. Verschillende meditatievormen zullen we hierbij beoefenen en we laten ons inspireren door beelden en teksten. De ochtend wordt begeleid door Alberte van Ess.
Informatie middag programma.13.00 tot 16.00 uur
De tijd van kerst leent zich goed voor het maken van iets kunstzinnigs. Voor sommigen is kerst verbonden aan de winter, de start van een aantal dagen vrij tijd om een kerstconcert bezoeken, vrienden en familie op te zoeken, om alleen te zijn, stil te worden, of om de kerstviering in een kerk te bezoeken. De beleving van kerst roept verschillende beelden op.
De tijd van kerst leent zich dan ook goed voor het maken van iets kunstzinnigs Met als onderwerp engelen, een licht in de duisternis, of symbolen rond geboorte en nieuw leven.
Op de middag maken we met behulp van acrylverf een eigen werkstuk. Natuurlijk kun je ook een tekst maken, door sjabloon letters te gebruiken, of door iets handgeschrevens te tekenen.
Een aantal kunstenaars van galerie Pand 49 zal aanwezig zijn om te helpen bij het maken, om ideeën aan te dragen, en om iets te vertellen over kunst in relatie tot kerst.
Vooraf graag aanmelden
Wat betreft de middagactiviteit: we vinden het prettig dat je je van te voren aanmeldt via: info@harriemedema.nl.
Verder.
Verder is het belangrijk te weten je vanaf 12 jaar mee kunt doen. En dat  voor ouders die graag mee willen doen, het mogelijk is om hun kinderen (in de basisschoolleeftijd) mee te nemen. Voor hen is een eigen happening in De Bron georganiseerd (we vertonen kerstfilms).
Informatie avondprogramma.20.00 tot 22.00 uur.
Het popkoor BSUR Groningen staat al vele jaren bekend door de bijzondere manier waarop het koor in staat is popnummers te vertolken: met eigen arrangementen voor vijf stemgroepen ( sopranen, hoge alten, lage alten, tenoren en bassen) en bij veel popnummer voorzien van een eigen choreografie.
Dirigent Ferry Bijlsma heeft met BSUR Groningen al een aantal prijzen gewonnen waaronder de landelijke prijs voor het beste popkoor.
Kerst biedt voor het popkoor ook genoeg muzikale inspiratie: van klassieke nummers als “Oh holy night”, “Silent night” tot popnummers als “Lonely this Christmas”, het koor gaat ze zingen.
Het wordt vast een onvergetelijke avond .
Meer informatie?
Harrie Medema
Zie ook Pand49.nl.

Geen opmerkingen: