zaterdag 8 december 2012

LEGE VOETBALVELDEN

De voetbalvelden op Sportpark Kardinge liggen er vandaag maar alleen en eenzaam bij. Nee, er wordt vandaag en morgen geen strijd geleverd. U weet wel, de doodgeslagen grensrechter en de gevolgen hiervan. Nee, voetbal mag klaarblijkelijk toch geen oorlog zijn, valt er één dode, wordt het 'oorlogsspel' (m.i. terecht) direct stilgelegd. Wat moet je ermee? Praatsessies in het hele land houden? Allemaal verkondigen hoe erg het is en dat het nooit meer mag gebeuren? Schiet niet echt op. Kijk naar Wilders, en hoe die er een ranzig politiek slaatje uit probeert te halen door een zondebok aan te wijzen in de vorm van een hele bevolkingsgroep. Alsof de constante oorlogsverklaring richting Marokkanen er voor zullen gaan zorgen dat er minder geweld zal komen. Hoe achterlijk kun je zijn met je eigen 'heilige oorlog'? Het is niks meer en niks minder dan een achterbakse vorm van ophitsen. Maar goed. Nee, ondergetekende zag omstreeks 14 uur vanmiddag geen drukte op het sportpark. Geen praatsessies. Alleen maar lege velden. Het riep bij mij associaties op van verhalen uit jeugd-cowboyboeken. De eeuwige jachtvelden. De Dood kan mooi en vredig komen, vol van genade. Maar liever niet zoals hij afgelopen weekend in Almere kwam opdraven.
Bij het verlaten van het sportpark kwam me een man tegemoet, waarschijnlijk verbonden aan een van de drie sportclubs. Of er nog gepraat gaat worden? "Nee, zoals je ziet was het voetbal dit weekend ook afgelast als het ernstige feit niet had plaatsgevonden. Maar neem me niet kwalijk, ik zit een beetje op tijd, ik kom een bal halen zodat we in de zaal een balletje kunnen trappen."
Hoe gaat het cliché ook nog maar? Ja, het leven gaat door.

1 opmerking:

Anoniem zei

Je durft wel. Wilders mag best misstanden benoemen. Anderzijds, hij vreet zichzelf uiteindelijk toch op met z'n voorspelbare praatjes. Als de moordenaar van M.Vaatstra geen Fries maar een Marokkaan was geweest, had hij drie weken geleden lopen oreren dat Marokkanen hadden moeten worden aangepakt. Opportunisme pur sang.