maandag 3 december 2012

MAANDAGOCHTEND (138)

De donkere maand december is begonnen, net als de meteorologische winter. Koud, beslagen autoramen, handschoenen aan, etc. Alhoewel trouwens, donker? Het is de maand waarin het meeste licht op straat en in de woonhuizen brandt. Maar ook zonder dat, 't het nog nooit zo donker west of het wer altied wel weer licht. Dat geldt voor droevige tijden, maar ook voor een nuchtere  maandagochtend na een lange decembernacht. Twintig minuten geleden, omstreeks kwart over acht, was de duisternis van afgelopen nacht definitief verjaagd. Soms kunnen je bij het krieken van de dag dingen opvallen die je nog nooit eerder hebt waargenomen. Zoals net, tijdens het genoemde tijdstip. Waarom zou dit tussenstuk toch tussen twee rijen woningen aan de Wibenaheerd zijn aangebracht? Zie foto. Het is geen poort, er zit geen glas in de openingen, en voor zover ik weet heeft er ook nooit wat ondergezeten. Het kan ook niet ter versteviging zijn aangebracht, lijkt me, de huizen vallen heus niet om als het wordt weggehaald. Zou het een vluchtroute zijn voor als er brand is? Ook dat kan ik me het niet voorstellen. Een gevalletje van nutteloosheid en zinloosheid is het. Lijkt me. Maar goed, dat is uiteindelijk dit blogbericht ook, zinloos en nutteloos, behalve dat het de maker ervan plezier verschaft het te maken, en de lezer het wellicht genoegzaam tot zich neemt. Mocht iemand weten waarom dat zinloze tussenstuk ooit is aangebracht, mail naar Beijumnieuws@online.nl.

De verleiding komt bij uw blogger omhoog om op deze maandagochtend nog even door te bomen over de zin van het leven. Maar dat lijkt me vrij zinloos. Liever een kop koffie nemen. Het hier en nu beleven. Wel blijft het nutteloze tussenstuk nog even m'n aandacht vasthouden. Stel dat je een meter er achter nog zo'n stuk aanbrengt, ruiten in de opening, een bodem, en je kunt zo van het ene naar het andere huis lopen. Daar moeten dan wel weer deuren in worden aangebracht. Je word er raar van, waarom zit dat ding daar toch? Maar goed, er zijn wel meer van dit soort rare en overbodige dingen in de wijk. Toch maar eens nadenken over een nieuwe serie: Zinloos Beijum.
De nieuwe week is weer begonnen. Leg wat verbindingen en doe wat aan zingeving. En hou het warm, het zou nog winterser gaan worden. Een prettige week gewenst.

Geen opmerkingen: