maandag 24 december 2012

TOPDRUKTE WEST, RUSTIG OP OOST


Deze drie foto's zijn binnen een tijdbestek van ongeveer vijf minuten gemaakt. Tijdstip, om en nabij 13.00 uur vanmiddag. Eerst maar even de linker foto, op Dienstencentrum Beijum-Oost was het bij de voor- en achterkant van de enige winkel niet drukker dan normaal. Maar dan bij Winkelcentrum Beijum op west, zie rechter foto, er staan verkeersregelaars om het autoverkeer in goede banen te leiden. Op de rechter foto niet goed te zien, maar achter de fotograaf stond een rij auto's tot op de wijkring te wachten. Op de bovenste foto ziet u een verkeersregelaar de bestuurder van de grijze auto de parkeerplaats op dirigeren. Normaal gesproken is hier geen ingang naar de parkeerplaats, maar vlak voor het winkelcentrum waren/zijn twee openingen gecreëerd. Beijumers slaan massaal hun kerstboodschappen in. Er is geen foto van gemaakt maar in de slagerij stond het echt zwart van de mensen. Wijn, bier, vlees, kerstkransen, chocolade, hapjes, veel meer mensen dan ooit gaan kerst gezellig en relatief goedkoop binnenshuis vieren.

2 opmerkingen:

Alie zei

vanmorgen tussen 9 en 9.30 uur was het nog relatief rustig. Ik vind het een goede zet van die parkeerplaats. Ben altijd weer blij als de boodschappen weer binnen zijn. Hoogtijdagen voor AH Meints neem ik aan. Hoera voor hun. Goede kerstdagen allemaal!

Anoniem zei

Ja, een enorme drukte vanmiddag. Ook ik ging nog snel een paar inkopen doen, maar schrok van de massale drukte. Ik was in de veronderstelling dat de meeste mensen al eerder hun kerstinkopen hadden gedaan, niet dus. En wat een verschil met Oost.
Jan Bakker