zondag 30 december 2012

WORDT HET EEN NAT OUD EN NIEUW?

Om even bij de kop boven dit blogbericht aan te haken, de vuurwerkhaters zouden het denk ik toejuichen. Een beste regenbui tegen het middernachtelijke uur zal veel vuurwerkplezier verknallen. Ik denk dat de laatste categorie in de minderheid is, het doet denken aan de oranjeweken als er gevoetbald wordt, een minderheid haat de oranje frutsels op straat, de grote meerderheid vindt het leuk of laat het gelaten over zich heen komen. Gistermiddag was ondergetekende enkele tientallen kilometers over de grens in Duitsland om wat inkopen te doen. Wat-een-vuurwerk-lag-daar-opgestapeld! Bekijk de linker foto, een doosje met drie 'kanonnen' voor om en nabij de zes euro. Verder, mega-vulkanen, verasssingspaketten van 110 euro, enorme klappers die tientallen keren achtereen tekeer gaan....etc. Om zo aan te schaffen en in de auto naar Groningen/Beijum te laden en mee te nemen.(Nee, weest gerust, ik heb geen extreem vuurwerk meegenomen). 

De buurlanden België en Duitsland moeten maar even niet zeuren over het Nederlandse drugsbeleid. In België kun je zo wapens en hakenkruizen aanschaffen (zag ondergetekende onlangs in Antwerpen), in Duitsland op het ogenblik vuurwerk dat aan oorlogsmunitie doet denken.
Maar goed, wordt het een natte jaarwisseling? Zou kunnen, zou wat mij betreft jammer zijn. Mist is nog vervelender, vuurwerk wordt in dat geval onzichtbaar en de sociale controle nihil.

1 opmerking:

Anoniem zei

vuurwerk uit Duitsland is helemaal niet extreem, de regelgeving in DL is (met uitzondering van de manier van verkopen, gewoon in de supermarkt) strenger dan in Nederland en het knalvuurwerk, hoewel groter van formaat, knalt niet veel harder dan hier. Doet dus totaal niet aan oorlogsmunitie denken ;)

Belgie is een ander verhaal.