dinsdag 11 december 2012

UIT DE OUDE DOOS (140)

Enkele weken geleden publiceerde ik een foto die veel op deze die u hier boven ziet lijkt. De man 2e van rechts speelde op de bewuste foto mee in het bandje dat u op de achtergrond ziet. Links ziet u de ex-beheerder van de Beijumkorf, Michel Bechaouch, deze (laatste) foto's uit zijn plakboek geven nog een keer een impressie van het tien jarige jubileumfeest van buurtcentrum De Beijumkorf, ergens in de jaren negentig gehouden. De namen van de dame en rechter heer op de bovenste foto zijn me niet bekend.
Dan de linker foto, bij mijn weten ook nog niet gepubliceerd, u ziet Bachaouch naast twee wijkagenten zitten. Dat ging destijds nog zo in Beijum, tijdens wijkbijeenkomsten, waar je een jubileum van de Beijumkorf toch ook toe kunt rekenen, kwamen nog wijkagenten, middenstanders en andere (gemeentelijke) betrokkenen op af. Vijf maanden geleden stond de gepensioneerde Bachaouch nog geportretteerd op Beijumnieuws. Onlangs vertrouwde hij me toe dat hij zich weer ' voor de wijk wil inzetten, maar dat hij zich daarbij niet de les wil laten lezen.' Het klonk strijdlustig. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Op de rechter foto ziet u de geboren Tunesiër nogmaals. Wie herkent de anderen? Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

hildahofstra zei

De man uit de band heet Jan, hij speelde vaak saxofoon, ook gewoon aan de bar. Hij stond er ook achter trouwens. De man met het rode haar heet Willie, was ook beheerder voor Michel.