maandag 17 december 2012

"NEE HOOR, DE WERELD VERGAAT NIET"

Ondergetekende vlaste vanmiddag het internet even af op de zoekterm 21 december. Mijn God, wat staan er vele doemscenario's op het net, van hel en verdoemenis, de aarde die zal gaan kantelen en drie dagen volstrekte duisternis die ons staat te wachten. Gelukkig overheersen de paranoia en het pessimisme niet, de meeste berichten die vriend Google voorschotelde gaan over het feit dat het een dag als altijd zal gaan worden. Tja, hoe konden de Maya's en Nostradamus nou weten dat er ook een hoop schrikkeldagen stonden te wachten? Hoe kun je dan precies bij de 21e van de 12e van de 12e uitkomen? Toch maar even het dorp Beijum in gefietst. Nee, geen lange rijen voor de apotheek. En in de slijterij was het ook gewoon rustig. Toch maar even ons aller kruidenvrouwtje raadplegen. Zij heeft per slot van rekening van alle Beijumers het meeste contact met Moeder Aarde. Saskia Nieboer, zal de wereld vrijdag vergaan? "Nee hoor, wees maar gerust." Ze lachte bij deze woorden, zoals u op de foto kunt zien. Wat een geruststelling. "En als het drie dagen donker wordt dan kom je maar langs om te eten, ik heb altijd een noodvoorraad in huis." Wat is het toch een veilig gevoel om een deskundige kruidenvrouw in Beijum te hebben.
Is er trouwens nog nieuws van het etiketten-front? De lezer die niet is geïnformeerd over deze kwestie, Saskia mag haar geneesmiddelen niet als zodanig aanprijzen. Doorzoek desgewenst het archief. "Ja, er gaat van alles veranderen, schrijf er nog maar niks over, als het zover is hoor je het wel."

Volgens Saskia Nieboer is de overgang van de oude naar de nieuwe tijd reeds volop in gang. De overgang van een periode van macht en onmacht, oorlogen, conflicten etc., naar een tijd van hart- energie: "Schrijf dit maar op, mensen moeten zich meer gaan focussen op hun hart zodat er meer licht en liefde op aarde komt."
Danig onder de indruk fietste ondergetekende terug naar huis. Het was om kwart over vier al donker. De regen kletterde onophoudelijk neer. Thuis staat de kerstboom aan en de wijze woorden van Saskia Nieboer galmen nog wat na. Wat een geruststelling, het zal allemaal goed komen met de aarde.

Geen opmerkingen: