dinsdag 11 december 2012

PROEFLESSEN ZUMBA EN PILATES IN BEIJUM

Vanaf 7 januari weer gratis proeflessen Zumba en Pilates aan de Beijumerweg!


Wat is zumba?
Inmiddels is Zumba een begrip geworden in Nederland maar bij wie de naam Zumba nog geen bel doet rinkelen hierbij een korte uitleg. Zumba is dansfitness. Je beweegt op hele aanstekelijke muziek (Latijns-Amerikaans, Afrikaans, Orientaals o.a). Het ritme wordt geassocieerd met zomer, zon en gezelligheid, waardoor je na een saaie grauwe dag blij en opgeladen naar huis gaat.’ Zumba is conditioneel intensief en goed voor je vetverbranding: De dansjes zijn gemakkelijk te volgen. Elke keer komen dezelfde basispasjes voor in nieuwe dansjes en er wordt veel herhaald. Voor wie van bewegen op muziek houdt is Zumba een feest! Iedereen kan meedoen van 15 t/m 65 jaar, al gelang naar je conditie. Maar conditie kun je ook langzaam opbouwen in de loop van de lessen!
Zumba voor kids: Zumbatomic
Voor de kleintjes in de leeftijd van 6 t/m 8 en 9 t/m 12 biedt Zumba in da Zity Zumba kids aan. Kinderen vinden dansen geweldig en leren snel en spelenderwijs. Tijdens een lesuur Zumbatomic gaan zij spelletjes doen en dansen op Zumba muziek voor kids of op andere toffe nummers die zij vaak van videoclips kennen. In de huidige tijd van pc’s en playstations is Zumba de manier om je kids aan het bewegen te krijgen!
Wat is Pilates?
Met de oefeningen van Pilates versterk je je rug en buikspieren, verbeter je je houding en verdiep je je ademhaling. Het is een intensieve training waarbij concentratie en de kwaliteit van je beweging centraal staat. Met Pilates kun je rugklachten voorkomen en genezen.

Locatie: De Hunzeborgh, Beijumerweg 10

Zumba: woensdag: 20.00 uur en en donderdag 19.30 uur

Pilates: donderdag 20.30 uur

Zumba voor kids: maandag 16.00 uur in De Hunzeborgh (bij voldoende aanmeldingen!)

Meld je voor een proefles aan via www.zumbaindazity.nl  en gebruik het aanmeldingsformulier op de site.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(W)eet je fit!"
Op vridag, 11 januari vindt een avond plaats over de relatie tussen voeding en het voorkomen van’ welvaartziektes’. De avond vindt plaats in Beijum, aan de Bentismaheerd 23 van 19.30 – 22.00 uur. (inloop 19.15 uur) Voorlichter is Pieter Coors, ingenieur en orthomoleculair deskundige.

Elk lichaam is in staat zichzelf te genezen. Denk maar eens hoe snel een snij- of lichte brandwond zich herstelt in slechts een paar dagen. Met ziektes is dat niet anders! Wanneer je het lichaam door preventieve maatregelen in staat stelt zich zelf te helen, doet die dat gewoon. Voed je het lichaam met de juiste stoffen dan overwint het lichaam veelal ongewenste ziektes of gebreken.

De nota overgewicht uit 2009 adviseert: ‘minder eten en meer bewegen’. Het overgewicht is de laatste 10 jaar echter ondanks een toename van gezond bewegen toegenomen met 4 % en minder eten is hier evenmin de sleutel! De schijf van 5 is al lang achterhaald en voedingsbureaus zijn niet up to date.

De avond op 11 januari is de tweede in een reeks avonden over voeding en gezondheid en het waarom, wat en vooral hoe we zouden moeten eten om een optimale gezondheid te ontwikkelen en ziektes te voorkomen of te genezen . De eerste avond vond plaats op 9 november. Onderwerpen die hier aan de orde kwamen waren de spijsvertering in mond en maag en de rol van zuurstof en water als essentiële voedingsstoffen.

De volgende (W)eet je fit! avonden gaan over de volgende thema’s:

11.1.13: De spijsvertering in lever, nieren en darmen
Wat is gezondheid: luisteren naar je lijf is investeren in je gezondheid!
8.2.12 : Verzuring, de basis van veel ‘welvaartsziektes’
Voeding en training voor een gezond gewicht
8.3.12 Kanker: een welvaartsziekte?
Voorlichter op deze avond is Pieter Coors. Pieter Coors heeft tot aan zijn pensioen als ingenieur bij de Gasunie gewerkt. Sinds begin van de jaren tachtig is hij bezig met orthomoleculaire voeding en vele benaderingen voor de verbetering van fysiek en geestelijk welzijn. Speerpunt is hierbij de studie over de oorzaak en de bestrijding van kanker. Hij behandelt en adviseert mensen op dit gebied. . (W)eet je fit is een samenwerkingsverband van Zumba in da Zity en Pieter Coors. Vind en volg ons ook op Facebook!

Locatie: Bentismaheerd 23, Groningen
Tijd: vrijdag, 11 januari , 19.30 – 22.00 uur, (inloop 19.15 uur)

Kosten: Kosten per avond: € 10 aan de avondkassa

(bij betaling vóór 5.1.13 op giro 9479277 t.n.v. Total Wave € 7,50)

Opgave: zumbaindazity@hotmail.com , 06-12602037

Of via (W)eet je fit! op Facebook
Strippenkaarten
Als je na de kennismaking besluit je aan te melden, volg je de lessen met een strippenkaart. Met een combinatiekaart kun je verschillende soorten lessen op dezelfde kaart volgen.
Workshops
Zumba in da Zity organiseert ook workshops voor bijzondere gelegenheden zoals o.a.bedrijfsuitjes en kinderfeestjes. Meer informatie ook over meer lessen op andere locaties is te vinden op de website: www.zumbaindazity.nl. Bellen kan ook naar: 06-12602037

Geen opmerkingen: