donderdag 3 januari 2019

1E WERELD CO2 NEUTRAAL TAFELTENNISTOERNOOI IN BEIJUM


'Op 15 februari wordt in het Centraal Wonen-project aan de Bentismaheerd de eerste CO2 neutrale tafeltennistoernooi ooit gehouden. Waarschijnlijk het eerste sportevenement op dit gebied. In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen hebben we berekend hoeveel CO2 we verbruiken, alles speelt mee, van benzine en diesel tot kaas en tot het doorspoelen van toiletwater aan toe.' 

De Beijumblogger had even het gevoel en het idee dat hij in de maling werd genomen toen bewoner Egbert uit Centraal Wonen Beijum hem gisteravond bovenstaande berichtte.

Hij vroeg Egbert of hij serieus was.

"Jazeker ben ik serieus. Grunninger Power is enthousiast en denkt mee en er is een internationaal veld van deelnemers. Er doen twintig deelnemers mee, maar ook wijkbewoners.
De enige grap die wordt gemaakt zijn de prijzen, die zijn verzameld van grofvuil in de wijk, en geen duizend euro aan prijzen. We schrijven meerdere media aan, zoals het Jeugdjournaal en Piets Weerbericht. Het gaat gezellig worden, het is leuk om met mensen te gaan tafeltennissen en Centraal Wonen sportief op de kaart te zetten. Een en ander gaat een avond duren. Het CO2 aspect heb ik om het toernooi heen bedacht, ik heb daarover contact met de gemeente Groningen."

Het schijnt geen vervroegde 1 april-grap te zijn.

Een CO2 Neutraal Tafeltennistoernooi. In Beijum. Serieus.

De blogger kan er met zijn bestand niet bij. Maar dit gaat niet om hem.
Wordt vervolgd.

JF; ik heb de cartoons er zelf bij bedacht, maar het schijnt echt een serieus project te zijn.

1 opmerking:

fml :c zei

iets met subsidies???