woensdag 30 januari 2019

EEN INGEGROEIDE TEENNAGEL VERWIJDEREN (pootje omhoog)


Vanochtend tegen elf uur liep een man uit  Beijum met sandalen aan naar buiten om in de auto te stappen. Eind januari, midden in de winter. Was het een verwarde man?

Bij het verder lezen van dit bericht denkt de lezer wellicht: wat gaat mij dat aan blogger dat jij iets medisch hebt meegemaakt vanochtend.

Gelijk heeft de persoon dan.

Ondergetekende post normaal gesproken geen berichten als deze, maar omdat hij nieuws uit de wijk verslaat en een etmaal met een poot omhoog binnen moet blijven, deelt hij het even mede. Gaat het vanmiddag sneeuwen? Hij kan er geen foto van maken in de wijk. Ergens een traumaheli? Jammer dan, hij kan er niet heen sjezen,

Twee maanden geleden kreeg de blogger last van een ingegroeide teennagel aan zijn linker voet.
Omdat hij geen huisartsloper is die bij het minst of geringste aan de bel trekt liep hij er mee door.

Met pootje dagelijks in een soda badje (desinfecterend) en schoon verband erom zal het probleem zich vanzelf op gaan lossen.

Dacht hij.

Nee dus. De teen werd de laatste weken steeds groter en roder en begon te ontsteken. In een schoen lopen werd steeds lastiger, knellender.
In de wachtkamer
De teennagel begon er treurig uit te zien, als een herfstblad die elk moment zou kunnen gaan vallen en opzij van de nagel ontstond wild vlees

Toch maar naar de huisarts. Die schreef een antibiotica kuur voor om de bacteriële infectie tot staan te brengen,
En er moest geopereerd worden.

Vanochtend dus, twee spuiten en de teen was verdoofd. Snijden dan maar.
Tevoren was gezegd dat het raadzaam was om geen schoen maar een sandaal om de voet te doen, dit in verband met een verband om de teen krijgen na afloop en dientengevolge te weinig speelruimte hebben in de schoen.

Om niet helemaal als een verwarde man over te komen trok de blogger twee sandalen aan, twee sandalen om de voeten in de winter lijkt toch iets minder gestoord dan een schoen en een sandaal aan te hebben.

De operatie is geslaagd en de patiënt is weer thuis.
Foto rechtsboven, in de behandelkamer.

Mocht er sneeuw gaan vallen dan zijn foto's welkom via Beijumnieuws@hotmail.com

Verder hoeft de blogger op de bank liggend geen Beijum-verhalen uit z'n dikke duim te zuigen, er staan twee berichten verderop voor vandaag geprogrammeerd, waaronder de column Beijumborg.

Ondergetekende is de hele dag online,

Geen opmerkingen: