woensdag 30 januari 2019

CO2 NEUTRALE TAFELTENNISTOERNOOI BEIJUM GAAT DOOR


Verschillende mensen meenden begin januari dat het een of andere vervroegde 1 april grap op Beijumnieuws was en ook de overige pers nam het niet over.
Een Co2-neutrale tafeltennistoernooi in Beijum?

Uit dat bericht: 


'Op 15 februari wordt in het Centraal Wonen-project aan de Bentismaheerd de eerste CO2 neutrale tafeltennistoernooi ooit gehouden. Waarschijnlijk het eerste sportevenement op dit gebied. In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen hebben we berekend hoeveel CO2 we verbruiken, alles speelt mee, van benzine en diesel tot kaas en tot het doorspoelen van toiletwater aan toe.' 


Het feest gaat door, Egbert Kamstra, een der organisatoren uit Centraal Wonen Beijum, berichtte gisteravond (en andere media komen er nu ook mee op de proppen): 


"Gisteren stond er een stuk over het tafeltennis toernooi in het DVHN. Zowel in het Trefpunt als in Centraal Wonen wordt er op 15 februari een balletje geslagen. Tafeltennis club Ambiente uit Beijum heeft zich ook aangesloten en stelt tafels en ruimte beschikbaar. Oog -tv komt op 15 februari opnamen maken. De jongste deelnemers Menko 11 en Rosa 12 komen uit Beijum. Er zijn ook sponsoren, zo heeft kruidenvrouw Saskia van de Wiershoek prijzen gegeven. En er is een orthodontist die gratis een uur je gebit reinigt. Een top prijs lijkt me."

Geen opmerkingen: