zaterdag 12 januari 2019

DE LAATSTE KEER OVER VUURWERK (in december weer)


Ok, beloofd, het laatste bericht over vuurwerk tot 1 december dit jaar (als het geknal weer gaat beginnen).
Maar de resten van vuurwerk tijdens de afgelopen jaarwisseling zijn nog dusdanig zichtbaar in de wijk dat de blogger er voor zijn gevoel wel even aandacht aan moét besteden.

Hij is gek op tradities, zo ook het vuurwerk tijdens oud en nieuw, maar hij merkt dat er iets begint te kantelen aangaande dit thema. Met als onderliggende vraag: is dit het allemaal wel waard? Vaak zijn de vreugdevuren en het vuurwerk met drank in de kop aangestoken.

Zo waarschijnlijk ook een lange rij rotjes op de speelplaats voor kinderen aan de Froukemaheerd.

Zie foto boven. Kunstgras.
Je gaat de hele ondergrond niet vervangen, dus kunnen kinderen, eventueel met hun begeleidende ouders, het hele jaar uit naar de zwarte vreugde(...)kronkel kijken als ze op of bij het veldje zijn. Degene die dit op zijn geweten heeft had z'n verstand er niet bij toen hij de sliert rotjes aanstak.

Foto's, links en rechts, twee overgebleven 'vreugde'vuren bij de Galkemaheerd.

De mentaliteit van vuurwerk afstekers en vuurmakers tijdens de jaarwisseling lijkt de blogger een van 'Ik steek af en steek in brand, de gemeente Groningen (Milieudienst) ruimt het maar weer op.'

Die Milieudienst zou het voor de aardigheid eens een keer niet op gaan ruimen....zouden buurtbewoners dan zelf de handen uit de mouwen steken om alles weer te fatsoeneren? Of ligt het er dan in juli nog?

2 opmerkingen:

familie de jonge zei

Elke nieuwjaarsdag ruimen we zelf de rotzooi op. Behalve uiteraard de pijlen die war verderweg gevlogen zijn.

Anoniem zei

Ligt aan je opvoeding als ik klaar ben met afsteken ruim ik mijn afgestoken vuurwerk direct op.