maandag 7 januari 2019

MAANDAGOCHTEND (386)


De kerstvakantie is voorbij en het reguliere leven vangt weer aan. Kinderen naar school, werkenden weer naar hun werk (valt vrijwilligerswerk ook onder) en werklozen en andere buitkeringsgerechtigden die zich misschien nog even behaaglijk omdraaien onder het dekbed.

Foto boven vat het einde van de kerstvakantie goed samen. Dag kerstboom, bedankt dat je er was. Op de achtergrond zien we het huis van de Kerstman en Kerstvrouw van Beijum.

Vandaag zullen ze ongetwijfeld gaan beginnen met het inpakken van alle kerstspullen (wellicht gaat de blogger nog even op reportage).

Foto's links en rechts, nog even over de bomen die eind december langs het middenstuk van de Zuidwending zijn gekapt.

De vogels moeten blijkbaar nog wennen aan het nieuwe uitzicht, zie ze zitten op de brug, alsof ze er met hun verstand niet bij kunnen.

Een nieuw kalenderjaar MAANDAGOCHTEND is ingegaan. En de Beijumblogger blijft zich verbazen en verwonderen over 'zijn' wijk.

Zie afbeelding beneden....waar-is-dat-goed-voor?

Waar dient die ijzeren overkapping voor? Moet het tegen de regen beschermen? Moet het de muren in geval van een aardbeving in het gareel houden? Moet het dienst doen als fitness-apparaat?

Claremaheerd.
Ook in dit kalenderjaar zal de Beijumblogger....bij leven en welzijn...klein en groot nieuws uit Beijum blijven brengen.

Een prettige eerste normale week van 2019 toegewenst. Als de blogger het met zijn duffe maandag-ochtendkop goed heeft uitgerekend begint over 73 dagen de lente.

3 opmerkingen:

Han zei

Op mijn vuilafhaal-kalender 2019 staat dat kerstbomen op 3 en 10 januari worden opgehaald. Waarom iemand dan op 7 januari zijn kerstboom (bomen?) op de inrit bij dit appartementencomplexje aan de Amkemaheerd/hoek Jensemaheerd flikkert is me totaal onduidelijk....Er ligt daar veel te vaak grof vuil: enige heropvoeding zou hier op zijn plaats zijn. Die kalender is bij iedereen in de bus gegooid, nietwaar??

Anoniem zei

dat heeft met heropvoeding helemaal niets te maken , er lagen door geheel Beijum bomen !! en dat wat betreft dat ene plekje die hier genoemd word , is niet wat op bijgaande afbeelding staat is een heel andere heerd . volgens mij is dat de Ypemaheerd .maar dat plekje hoekje Jensemaheerd word ook gebruikt als één van de meerder dumpplaatsen, zoals die in de wijk meer zijn . je kunt er wel een melding van maken , maar ze doen er toch geen FLIKKER aan .
als iemand z'n rotzooi er 's nachts neer gooit dan haalt de gem. het toch wel op . laat ze eerst maar eens een goed voorbeeld geven , DANK U .

Anoniem zei

Ik mag toch hopen dat het woord “buitkeringsgerechtigen” een verschrijving is. Zoniet is de toon voor 2019 weer gezet.