donderdag 31 januari 2019

STAAT DE OVERVALLER VAN AH BEIJUM GOED OP BEELD?


"We hebben bekeken of er beelden zijn waar de overvaller duidelijk op staat."
Aldus de twee agenten die we op bovenstaande foto zien. Einde van de middag was dat. "Rechercheurs zijn bezig om de beelden te bekijken die in de winkel zelf zijn gemaakt, wij hebben beelden bekeken die vanuit de Primera zijn gemaakt."

Winkelcentrum Beijum werd vandaag enkele keren door de politie bezocht.  Vanzelfsprekend met als doel om een onderzoek te starten naar aanleiding van de overval die gisteren huishield in de lokale AH. Nog beter, om die op te kunnen pakken.
Het  buitgemaakte geld is verwaarloosbaar in vergelijking met de angst en gevoelens van onveiligheid die de dader in het winkelcentrum van Beijum heeft aangericht.
Geen wonder, een (vrouwelijke) collega die een mes op de keel wordt gedrukt, zoiets maakt indruk. Stel dat het jezelf overkomt?


Vergiste de blogger zich of bespeurde hij toch een wat neergeslagen stemming in de grootste winkel van Beijum?

Terzijde, het moet een onbenullige amateuristische overvaller zijn geweest. Met een petje op naar een winkel gaan waar de nodige camera's hangen (die ook op de kassa's zijn gericht), het kan niet anders of hij moet ergens pontificaal op beeld staan.

De agenten wilden verder niks kwijt over de beelden. Begrijpelijk, het onderzoek moet geen gevaar lopen doordat de journalistieke nieuwsgierigheid van een wijkblogger bevredigd moet worden.

De vraag die momenteel in het winkelcentrum leeft: hoe houden we het veilig voor personeel en voor klanten? En ook, is het wel verantwoord om 's avonds laat een jonge dame (of heer) alleen in de slijterij te laten staan? Moet dat geen dubbelbezetting worden?

Tot nu toe zijn er geen berichten over een opgepakte dader.
Zie ook het eerder gepubliceerde bericht van vanmiddag

Geen opmerkingen: