maandag 28 januari 2019

KARDINGERPLAS (ZILVERMEER) MOET BLAUWALGVRIJ!! (Petitie)'Met uw steun helpt u mee om het blauwalg probleem in de Kardingerplas bij gemeente Groningen en Waterschap Noorderzijlvest een hoge prioriteit te geven.'

Bovenstaande afbeelding ziet er vooral op een grijze grauwe dag als vandaag aantrekkelijk uit. Wat een fijn vooruitzicht, met een beetje mooi weer kunnen we in mei weer gaan zonnen en zwemmen bij de Costa del Kardinge. het Zilvermeer, ook wel Kardingerplas genoemd. Maarrr....altijd maar weer gooit de blauwalg ergens in juli of augustus roet in het eten.  Kan dat een keer stoppen?

Je kon er de laatste jaren een weddenschap op afsluiten, vanaf welke datum in de zomer is het weer gebeurd met de zwempret bij het meer in de achtertuin van Beijum (Lewenborg, Ulgersmaborg).
In 2016
In 2017
Al in 2012 plannen van de gemeente Groningen en GroenLinks om de blauwalg aan te pakken.
Elk jaar maar weer...

Allemaal loze beloften.

Tijdens de wijkvernieuwings-avond op 18 januari kwam genoemde plas ook ter sprake. Als we een gezellige verbindende plak vlakbij Beijum willen waar het in de zomer goed toeven is, waarom kan het probleem blauwalg dan niet ene keer grondig aangepakt worden? Is het niet mogelijk om midden in de plas een grote fontein te plaatsen zodat het water meer in beweging blijft?

Er werd een petitie gestart. Tekenen mensen. Zo'n mooie zwemplas vlakbij Beijum en daar dan een halve zomer geen gebruik van kunnen maken?

Wij zijn een groep zeer verontruste zwemmers van het Zilvermeer/de Kardingerplas die een petitie zijn gestart om de Gemeente Groningen en waterschap Noorderzijlvest aan te sporen het jaarlijks terugkerende probleem van blauwalg, dat voor grote (gezondheids)problemen zorgt voor mens en dier, grondig aan te pakken en het blauwalg probleem definitief op te lossen. Ieder jaar slaat het noodlot toe, zodat er vrijwel de hele zomer geen gebruik meer gemaakt kan worden van de zwemplas. Dit tot grote teleurstelling en ergernis van vele mensen (jong en oud).

Met uw steun helpt u mee om het blauwalg probleem bij gemeente Groningen en Waterschap Noorderzijlvest een hoge prioriteit te geven.
Steunt U ons? Dan verzoeken wij u vriendelijk de petitie in onderstaande link te tekenen.
Alvast daarvoor onze hartelijke dank!

Namens het comité "Blauwalg NEE"

JF, teken de petitie hier (tot nu toe 153 keer getekend).

Geen opmerkingen: