donderdag 31 januari 2019

DE DAG NA DE OVERVAL OP AH BEIJUM


"Pardon, ik mag er niks over zeggen."
De AH van Beijum oogt vanmiddag alsof er zich gisteravond niks ernstigs heeft voorgedaan. De overval heeft geen fysieke achtergelaten.

Wel stelt de blogger zich voor dat medewerkers die bij de overval betrokken zijn geweest de schrik om het lijf moet zijn geslagen.

Maar de medewerkers die ondergetekende sprak hielden zich erg op de vlakte. Zo wilden ze ook niet vertellen om welke kassa het gisteravond ging. Willen misschien wel. Maar : "We mogen er van hogerhand niks over vertellen."

Begrijpelijk enerzijds omdat er geen wildwest-verhalen de wereld ingeholpen hoeven te worden. Anderzijds, wat is er op tegen om wat klaarheid in het verhaal te brengen?

Een cassiere:" Ik weet net zoveel als jou."
Er hangen overal camera's, de dader moet ergens op beeld staan, kan niet anders.

Sandra Hoogenberg van de gelijknamige dierenzaak in het winkelcentrum: "Wat een onbenullige actie, de meeste mensen pinnen tegenwoordig."
Gelijk heeft ze, wat de blogger ook opvalt is dat als hij bij de Appie met een briefje van 50 euro boodschappen afrekent, dat biljet direct wordt weggesluisd.

De overval heeft dan wel geen vetpot voor de onnozele overvaller opgeleverd, hij heeft wel angst en onveiligheid gezaaid. Hoogenberg: "Ik ga in het vervolg niet meer buitenom de winkel uit maar sluit mooi aan de voorkant af."

Tot nu toe is de Beijumblogger niks ten gehore gekomen over daders die zijnj opgepakt (een op de uitkijk?).
Stoepemaheerd GRN: ivm strafbaar feit uitkijken naar Bl. Man, 180/190 normaal postuur rood petje blauwe jas sp broek & zwarte tas. Geen actie ondernemen bel 112

Geen opmerkingen: