vrijdag 11 januari 2019

ONDERTUSSEN LANGS DE EMINGAHEERD


Is het de bedoeling dat de Emingaheerd naam gaat maken als gekken-straat?

Vroeg de blogger zich af toen hij eergisteren vanaf kruispunt Beijumerweg/Emingaheerd langs de noordkant van laatstgenoemde heerd (wijkring) richting het winkelcentrum liep.

Echt op elke paal langs de weg had iemand een sticker met opschrift Blijf gek Doen geplakt.

Zie afbeeldingen boven en links.

Het kan zijn dat de stickers ook op palen richting Diensten- en Horecaplein Beijum Oost lopen, dat zou zo maar kunnen.

Wat zal de figuur die dit heeft gedaan willen beogen?
Dat iedereen net als hij of zij gek gaat of blijft doen?

Halverwege de genoemde route kwam ondergetekende een billboard tegen waarvan het de vraag is of er ook maar een iemand opkijkt. Er wordt een grappige gedichtenbundel van de inmiddels 70 jarige Levi Weemoedt aangeprezen. Pessimisme kun je leren. Past wel tussen de gekke stickers, ook gekte kun je leren, je kunt je oefenen in depressiviteit en zwartgalligheid. Ook in het goed beoefenen van angst kun je zelfvertrouwen krijgen...gaat me lukken.

Foto rechts, ter hoogte van het winkelcentrum gleed ondergetekende bijna uit, er lag vette olie op de stoep, er zat nog een kwart inhoud van het goedje in een gevallen of neergegooide fles met dezelfde inhoud.

Te gekke wijk wonen wij Beijumers toch in.

Özcan Akyol heeft de dichter Lévi Weemoedt weer opgewekt vanuit het graf. Dankzij de prachtig uitgevoerde bundel “Pessimisme kun je leren” maakt heel boekminnend Nederland nu kennis met het heerlijke werk van misschien wel de meest grappige dichter des vaderlands. Hebban.nl


Geen opmerkingen: