zondag 20 januari 2019

BLOKKEER-VOGELS BEZETTEN KOERSPAD TE KARDINGEHet was (en is nog) een prachtige winterdag, ideaal om een lekkere zondagmiddag wandeling in Recreatiepark Kardinge te maken.

Maar hallo zwarte vogels, mogen wij ook even van de weg gebruik maken?

Het was iets onder het vriespunt toen de blogger tegen half vier genoemde park inliep.
Er waren veel wandelaars op de been maar het park is zo groot dat er ook alle mogelijkheid was om even alleen aanwezig te zijn.

Het was (en is) een gezonde koude lucht die je op een dag als vandaag inademt. Terzijde, het leek alsof de blogger allemaal rokers tegen kwam, de 'mist' van de uit ademhaling walmen uit de monden van de passanten.

Bekijk de foto's links en rechts en beneden, hoe mooi dat Kardinge is, en hoe prachtig dat we zo'n gemeenschappelijke achtertuin hebben.

Foto rechts, vogels trachten zo goed en zo kwaad het kan te overwinteren in een sloot die tegen de Wibenaheerd aanligt.

Foto boven trekt natuurlijk de meeste aandacht. Na een grote boog door het recreatiegebied kwam ondergetekende bij het Koerspad uit, het fietspad tussen Lewenborg en Beijum dat dwars door Kardinge loopt.
Zie foto, op de achtergrond rechts ligt een gedeelte van de wijk Zilvermeer.

De zwarte gevleugelden deden net of de weg van hun was. Op de achtergrond links zien we witte zwanen, die kwamen ook al blazend op je af alsof ze wilden zeggen: 'Weg jij, dit gebied is van ons.'

Voor de rest ademde Recreatiepark Kardinge een en al vrede uit.

Geen opmerkingen: