dinsdag 1 januari 2019

NIEUWJAARSDAG 2019 TE BEIJUMGoedemiddag op deze eerste januari van 2019. Iedereen uitgeslapen, een beetje bijgekomen en de alcohol verwerkt?

Een fietsrondje door een gedeelte van Beijum (tussen ongeveer kwart over drie tot kwart voor vier) leerde dat de jaarwisseling-schade in Beijum dit keer meevalt.

De lezer zal dat bij het bekijken van de foto's wellicht betwijfelen of als cynisch opvatten, toch is het zo.

Waar in voorgaande jaren verschillende glazen bushokjes in barrels opgingen is dat dit keer niet het geval geweest. Althans, de exemplaren bij de Wibena-rotonde, bij het winkelcentrum en ter hoogte van de Fossemaheerd, langs de wijkring, zijn heel gebleven.
Mocht er elders in de wijk wel een hokje zijn gesneuveld, meldt dat dan even.

Eerst even het relatief goede nieuws, het laatste bericht van afgelopen nacht, zie voorgaand blogbericht, meldde dat een ruit bij het bloemenzaakje in de kringloopwinkel was vernield en dat er zo bloemen en planten  zouden zijn te pikken.

Dat is toch niet het geval, zie afbeelding links, de vandalen hebben alleen het buitenste gedeelte van het dubbele glas kapot geslagen, het binnen-glas is intact gebleven.

De afbeelding helemaal boven is een vorm van beeldende jaarwisselings-kunst.

Voor het gebouw van WIJ aan de Isebrandtsheerd hebben figuren allerhande brandbare zaken bij een reeds gedoofd vuur gezet.

Het regende op het moment van fotograferen, het vuur zal derhalve zeker niet meer op gaan laaien.

Foto rechtsboven, op amper twintig meter van het 'kunstwerk' was een bewoner bezig met zijn burgermansplicht. Gewoon even wat troep opruimen.

Op enkele foto's zien de lezers de smeulende resten van 'vreugde' vuren in de wijk.

Opvallend is hoe er bijna steeds een winkelwagen bij ligt of iets anders wat van ijzer is.

Foto links beneden, de gisteravond gepubliceerde foto van winkelkarren met laminaat in de Sibrandaheerd is vanmiddag dertig meter verderop gemaakt.

De kar met inhoud is verplaatst en de laminaat zal niet meer gaan branden, mijnheer of dame die dit kwijt wou.

Foto rechts bijna beneden, fijn, het is koud en het regent maar we kunnen beschermd op de bus wachten. Want niet vernield.

Zo ook bij de genoemde bushalte aan de Fossemaheerd, zie afbeelding links beneden.

Het regende maar de wachtende passagiers gingen hier niet onderdak staan terwijl die mogelijkheid er wel was.

Foto rechts helemaal beneden, her en der ligt glaswerk in de wijk op straat of op het voetpad.

De traditionele lekke banden-dagen zijn weer aangebroken, fietsenmakers kunnen hun hart op met extra klandizie want bandenlapperij.

Foto helemaal beneden, een smeulend vuur van wat afgelopen nacht een vreugdevuur had moeten zijn.

Plein Oost.

'De ander ben jezelf', staat op de voorgrond tegen de zijwand van de verhoging.

Dat is iets om over na te denken op deze nieuwjaarsdag te Beijum.

Een prettige dag verder, met leuke familiebezoekjes, eventueel het bezoeken van de gemeentelijke nieuwjaarsborrel, of wat u ook maar gaat doen.
Even stichtelijk besluiten, want de ander ben jezelf: niet met drank op achter het stuur,


1 opmerking:

Anoniem zei

Alleen het bushokje winkelcentrum west ligt aan diggelen, even eens hadden ze in dat zelfde bushokje een kleim vuurtje gemaakt. De halte er tegen over ( ook te zien op de foto die je geplaatst hebt. ) is de prullenbak opgeblazen. Het wordt minder. Denk eens terug aan een.jaar of 9 a 10 terug. Toen de promonade van het winkelcentrum vrijwel ontzet werd en alles wat kapot kon. Kapot was. De tijd dat de ME nog aanwezig was. Dat leek meer oorlog, dit even als voorgaande jaren s t weer een feest