woensdag 23 januari 2019

BEIJUMBORG (123)


De aanhouder wint.
 Na het overlijden van mijn ouders erfde ik o.a. hun vrieskist, die toen al een flink aantal jaren in hun huis had staan draaien. Ik denk dat het apparaat minstens twintig jaar oud is, en daarmee bepaald niet energiezuinig. Het werd dus tijd om ‘m te vervangen door een zuiniger en vooral ook praktischer exemplaar.
Want: zo’n kist heeft veel ruimte, en  je gooit er ook zaken in die je vergeet. En dan haal je na een tijd wel eens dingen naar boven, die misschien al wel twee jaar in het apparaat rondzwerven: nergens had ik data opgezet, en vaak ook niet wat er in een bepaald doosje of zakje zat.
Tot nu toe ging dat altijd goed, en ik gooide ook wel eens wat weg, waarvan ik betwijfelde of het nog wel voor consumptie geschikt was. Dat is natuurlijk allemaal niet zo handig, dus vooruit: óp naar de grote witgoedwinkel aan het Sontplein, om me eerst eens wat te oriënteren. In mijn keuken draait al vele jaren een uitstekende koelkast van een bekend (maar redelijk prijzig) merk, en mijn blik werd dus vooral getrokken door vrieskasten van datzelfde merk. Die hadden ze in soorten en maten, maar als man alleen heb je niet zo’n enorm grote kast nodig: zes laden leek me meer dan genoeg. Mooi van boven naar beneden in te delen in: (1) diversen, (2) brood, (3) vlees, (4) vis, (5) groenten en (6) pizza’s en dergelijke.
Bij de grote winkel kostte de kast op een haar na € 600. Best veel geld, maar goed: ook andere winkels (en webshops) boden ‘m aan voor dezelfde prijs. Ik had ‘m bijna voor de Kerst gekocht, maar stelde om allerlei redenen de aankoop nog even een paar weken uit. En toen bleek de M.markt ineens 20 jaar te bestaan, en gaven ze 20% korting op (bijna) alle witgoed. J.l. zondag er naartoe gereden, maar tot mij verbazing meldde men daar dat het merk, waar ik mijn zinnen op gezet had, nou juist niet mee deed met deze kortingsactie.
Teleurgesteld (en zonder aankoop) thuisgekomen nam ik nog even de actievoorwaarden door, en ontdekte dat er weliswaar een aantal merken en artikelen bij stonden die uitgezonderd waren van de 20%-actie, maar dat ‘mijn’ merk daar dus NIET bij stond.
Mandag weer naar het Sontplein en ja: men moest toegeven dat de informatie van zondag niet compleet was geweest en dat ik inderdaad op een korting van € 120 mocht rekenen: toch een flinke slok op een borrel! De forel in mijn binnenkort af te schaffen vrieskist begon spontaan met zijn bevroren staart te klapperen! 
Han Borg

Geen opmerkingen: