donderdag 17 januari 2019

DAAR MOET NOU JUIST WEL EEN LANTAARNPAAL BRANDEN


Het is een veel gebruikte oversteekplaats voor fietsers en bromfietsers die dagelijks vanuit de zuidelijk in de wijk gelegen woonheerden richting Heerdenpad en verdere stad gaan (vice versa).

Het scheelt, auto's die hier door de bocht moeten kunnen dat niet met 50 km/uur doen, dan vlieg je eruit, maar het is wel zo prettig rijden (in de auto) als je goed zicht op de bocht hebt en goed kunt zien wanneer iemand, of meerdere pesonen, op het punt staan om over te steken.

Niet prettig, de lantaarnpaal in de bocht is al een tijdje stuk.

En je hebt tijdens deze donkere dagen fietsers die het op de een of andere manier vertikken om licht op de fiets te dragen cq aan te doen.

Beijumers herkennen de bocht in wijkring Emingaheerd ter hoogte van de Isebrandtsheers, Sibrandaheerd en Fossemaheerd.

Zie foto.

Het is 8.35 uur als dit bericht online gaat en het is nog maar kortstondig licht. De dagen worden langzaam aan weer 'langer', maar te hopen valt dat de lamp in deze hoek van de wijk het zo spoedig mogelijk weer gaat doen.

Goed voor de fietsers die dan minder kans hebben om hier platgereden te worden. En ook voor de automobilisten, want in geval van een aanrijding gaat de schuld immers altijd naar de autobestuurder.

In het verkeer geldt: zien en gezien worden.

Geen opmerkingen: