dinsdag 15 januari 2019

SPEELVELDJE BOELEMAHEERD MOOISTE VAN GRONINGEN-BEIJUM?


Speelveldje Boelemaheerd werd in november 2017 geopend. 


Wonderlijk, speelveldjes moesten worden gesaneerd en/of samengevoegd omdat Beijum steeds minder kinderrijk wordt.


Twee jaar geleden werd hierover een enquête gehouden.

Het zijn zo van die dingen die wegzakken en nooit een vervolg krijgen.

Het nieuwe speelveldje in de Boelemaheerd kwam.... 

Het werd een splinter nieuw veldje met mooie speelattributen in deze oostelijk gedeelte van de wijk gelegen woonheerd. Spelen in de Stad waardeert Speelveldje Boelemaheerd ook. 'Een der mooiste in de stad.'
Die kan in de pocket Boelemaatjes. 

Foto hoort bij het bericht op Beijumnieuws dat te activeren is via bovenste link.

Welkom op de site van Spelen in Stad. Op deze website zijn alle mooie en nieuwe speeltuinen te vinden in en om de stad Groningen. Via een blog wordt geregeld een bericht geplaatst over alles wat met spelen te maken heeft. Ik wens jullie veel inspiratie, speelplezier, frisse lucht, ontspanning en ontmoeting toe.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoeveel jonge gezinnen telt de boelemaheerd om het aanbod van een speeltuin voor de kleintjes te rechtvaardigen? De sociale huurmarkt is al jaren verstopt waardoor er bijna geen doorstroming is en de leeftijd van de hurende boelemaatjes steeds ouder wordt en er maar weinig vraag is naar voorzieningen voor de jonkies.

Anoniem zei

De speeltuin is ook voor kinderen uit andere straten leuk. Het klopt dat ook Beijum vergrijst, maar de wijk bestaat niet alleen uit sociale woningbouw. Er is een groot aantal koopwoningen en ook daar wonen jonge gezinnen. En een speeltuin voor de kinderen is altijd te rechtvaardigen in een wijk die primair gebouwd is voor gezinnen.