dinsdag 21 november 2017

KINDERBURGEMEESTER OPENT SPEELVELDJE BOELEMAHEERD

Opening vernieuwde speeltuin Boelemaheerd

Op dinsdag 21 november om 16.00u openen wethouder Gijsbertsen en kinderburgemeester Javano de vernieuwde speelplek aan de Boelemaheerd. Dit doen zij door de nieuwe naam van de speelplek te onthullen. De speelplek is tot stand gekomen door de samenwerking tussen bewoners van de Boelemaheerd, de werkgroep Speelplekken in Beijum en de gemeente Groningen.

Programma 21 november 15.30 – Inloop van kinderen en bewoners 16.00 – Officiële opening door kinderburgemeester en wethouder Onthulling van bord met naam speelplek 16.10 – Activiteit(en) met kinderen en kinderburgemeester 17.00 – Einde

Speelplekken in Beijum Beijum is een wijk met veel speelplekken van verschillende formaten. Gezamenlijk kwamen bewoners van Beijum, bewonersorganisaties en de gemeente met het idee om minder kleine en meer grotere speelplekken voor alle leeftijden te hebben. Vanuit dit idee ontstond de werkgroep Speelplekken. Speelplek Boelemaheerd De werkgroep is in de Boelemaheerd op onderzoek gegaan naar een locatie voor één grotere speelplek. De bewoners vonden de plek achter de Boelemaheerd 11 geschikt.

Samen zijn zij gaan nadenken over de inrichting van de speelplek. De nieuwe speelplek heeft jong en oud iets te bieden. Er staan twee grote klimtoestellen.

De ene is speciaal voor jonge kinderen en op de ander kunnen oudere kinderen hun uitdaging vinden. Voor jeugd, maar ook voor de ouders is er genoeg te doen. Er staat een pingpongtafel en een picknicktafel om aan te zitten of om bijvoorbeeld een bordspel met elkaar te spelen.

Onthulling nieuwe naam

Er is een prijsvraag uitgeschreven voor de nieuwe naam voor de speelplek. Kinderen uit de buurt konden tot vorige week hun suggestie insturen. Wethouder Gijsbertsen en Kinderburgemeester Javano onthu;len de gekozen naam tijdens de opening.

Bovenstaand bericht is ingezonden. 

Geen opmerkingen: