woensdag 15 november 2017

DAAR AAN DE WATERKANT...


Ze zaten met z'n -ongeveer- tienen aan de waterkant, langs het kanaal dat dars door Beijum loopt. in de volksmond Zuidwending genoemd. De zwanen zijn duidelijker zichtbaar dan de eenden.

Zie foto. Links op de voorgrond zitten een stuk of zeven tot acht eenden. Ze zijn amper zichtbaar omdat ze tegen de achtergrond van het water een schutkleur hebben.

De twee witte zwanen zijn duidelijker zichtbaar.
Het tafereeltje deed denken aan de beste stuurlui die nog altijd gemakkelijk aan wal staan en commentaar leveren.

De blogger kwam aanfietsen. Foto maken en halverwege de fietsbrug over de Zuidwending nog even kijken. Daar is geen foto van, maar de beste stuurlui plonsten het water in en zwommen richting de brug. Want, die mijnheer op de brug had vast lekkere broodkruimels bij zich.

Maar dat had mijnheer niet.
Die fieste door en dacht: lekker niksnutten langs de kant en wachten op brood. Hebben we niks beters te doen?
Maar goed, de Beijumblogger heeft gemakkelijk praten. Niet te snel oordelen. De beste stuurlui staan nog altijd aan wal. Je zult maar eend of zwaan zijn.

1 opmerking:

Anoniem zei

ja hoi, de eigenlijke afwatering Zuidwending loopt echt wel van noord naar zuid hoor, de vaart in Beijum is er misschien ooit van afgetakt als boerenslootje maar loopt nu als een droge sloot in oostelijke richting dood bij de Noorddijkerweg.