zondag 19 november 2017

MIJNHEER, WIJ BRENGEN U JEZUS


"Kent u de profeet ook?'

Ze keken erg blij. Zouden ze de dolende mens die zich Beijumblogger noemt kunnen redden? Of kiest hij verkeerd en moet hij na zijn overgang van het tijdelijke naar het eeuwige een tijdlang (?) in het vagevuur bivakkeren om tot inzicht te komen?

Klik groter

Gistermiddag tegen half vijf. De blogger was bezig om een fietsendrager op de trekhaak achter zijn auto te bevestigen. Hij moest even op pad. Dat ging goed, alleen de lichten deden het niet. Stekker-stopcontact onder de trekhaak, op de grond liggen en wrikken en duwen.


Het ging niet zoals het zou moeten gaan. Was het een straf van?

Binnensmonds gevloek. Gloeiende gvd


Twee dames hadden aangebeld bij de buren maar keerden onverrichte zaken terug op het looppad voor de auto's langs. Daar zagen ze een mijnheer bij de achterkant van een auto liggen.

Vriendelijk lachend maar met een boodschap. "Mijnheer, kent u de profeet?" De blogger had de kop verkeerd staan na het gepruts aan de auto, hij stond op en vroeg: "Bedoel je de profeet Mohammed, de broer van Patat Med?"

Verschrikte gezichten. De rechter dame (foto) herstelde zich het snelst en toonde een al of niet gemaakte glimlach, op haar linker schouder las ondergetekende, en klik de foto groter: Zuster Cluff. De kerk van JEZUS CHRISTUS van de heiligen der laatste dagen.

Een gevoel van mededogen kwam naar boven bij ondergetekende. Respect voor stervelingen die tijdens hun vermeende laatste dagen op aarde richting, doel en houvast trachten te krijgen op deze turbulente planeet Aarde.


De opmerking over Mohammed moest kunnen, dacht de blogger met zijn nog halve chagrijnige kop, een beetje concullegiteit in de reli-business kan toch geen probleem zijn? In deze huidige moderne tijden zouden Jezus en Mohammed een homohuwelijk kunnen sluiten als ze zouden willen, het gaat toch immers om de liefde?

Een der dames, of schrijver dezes God ook als een persoon met een lichaam en een hoofd erop zag? Nee, dat zag hij niet zo. Wel dat hij in de kracht van de liefde en het respect gelooft. Licht is sterker dan duisternis, zogezegd.  Geen persoon maar een soort van energie.

Daar konden de dames niet tegen op. Althans, zo kwam het over, ze vielen stil. Ze hadden een Amerikaans accent. Folders bij de hand die een centje moeten hebben gekost, en een organisatie, Mormonen, waar ze voor werken. God is big business.

Waarschijnlijk gaat de blogger na zijn dood naar de hel. Veel te achterdochtig en eigengereid. Daar houden God en Jezus, die onvoorwaardelijke liefde prediken, waarschijnlijk niet van. Die willen alleen maar (bekeerde) onderdanen en volgelingen.


Ondergetekende is al zijn leven bang bang dat hij niet door de keuring gaat komen en buiten de pluspunten van het beloningssysteem van God gaat vallen. Je moet je immers overgeven aan hem die met een hoofdletter beschreven wil worden?

De dames keken ondergetekende vragend en onderzoekend aan. Deze zondaar, met veel aardse fouten op zijn kerfstok, boog het hoofd. Is hij wel geschikt voor de hemel?

Maar mocht/mag hij een foto van de dames maken voor een aards blogbericht met een beetje reclame voor hun reli-handel?

Dat mocht.

Zie nog eens de foto boven. Zijn het geen schatjes? Zij komen vast en zeker in de hemel bij God. De Beijumblogger waarschijnlijk niet. Zijn eigen domme schuld. Moet hij maar in Jezus gaan geloven.

Of in diens collega, en ook profeet van beroep, Mohammed.

Er gebeurde een wonder, de alarmlichten van de auto (aangedaan als test) gingen opeens over naar de lampen van de fietsendrager.

Geachte lezers uit Beijum, u mag kiezen, en het is aan u, 
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is de officiële naam van de godsdienst die in de volksmond de mormoonse kerk wordt genoemd. Wij geloven bovenal dat Jezus Christus de Heiland en Verlosser van de wereld en de Zoon van God is.
https://www.mormon.org/nld

Geen opmerkingen: