vrijdag 17 november 2017

RECREATIEPARK KARDINGE (37)


Natuur toegankelijk voor iedereen! Aanleg beleefpad Beijumerbos.

Voor iedereen?

De meeste afbeeldingen in deze serie komen uit Kardinge Zuid, het stuk natuurpark dat het dichtst tegen Beijum aanligt. Bovenstaande foto is aan de westkant gemaakt. Op een parkeerplaats langs de Noorddijkerweg, op ongeveer een kilometer vanaf de westkant van de wijk.

We zien een mooie idyllische foto. Een gelukkige rolstoeler bij een voetpad. Het Beleefpad is er voor mensen met een beperking, lezen we op Natuurmonumenten.nl

Dat is een mooi en nobel idee, ook mensen met een beperking begeven zich graag in de natuur. Maar er is zoals bijna altijd een verschil tussen een idyllisch plaatje en de weerbarstige realiteit.

Beijumnieuws heeft al een paar keer aandacht besteed aan het probleem paardenpoep. Wordt het niet eens tijd voor paardenbelasting, als variant op de hondenbelasting? Lees ook dit vijf jaar oude bericht over dat onderwerp, en lees ook de reacties.

Wat blijkt? De gelukkige rolstoelers die eindelijk van de natuur kunnen genieten, moeten door de achtergebleven vlaaien van paarden heenrijden. Lezen we op OOG...en bekijk ook de beeldende foto. Daar wil je toch niet als scootmobieler doorheen rijden?
Het nieuwe beleefpad bij het Beijumerbos kampt met paardenvijgen op de weg die het voor rolstoelers niet gemakkelijker maken. Het nieuwe beleefpad van Natuurmonumenten bij het Beijumerbos is speciaal voor rolstoel- en scootmobielgebruikers aangelegd. “Paardenpoep hoort daar dus niet. Houdt u daar even rekening mee paardenbezitters?”, twittert een Bijzondere Opsporings Ambtenaar.

Geen opmerkingen: