maandag 13 november 2017

MAANDAGOCHTEND (331)


De borden staan er nog. Maar de parkeerplaatsen staan al weer gevuld met auto's. De borden zullen vandaag worden weggehaald. De afgelopen zaterdag gehouden Milieustraat is immers alweer voorbij.

Zie foto boven. Op deze plek konden bewoners uit de Froukema- en Wibenaheerd afgelopen zaterdag legitiem en gratis grofvuil dumpen.

De Beijumblogger juicht een dergelijke Milieustraat toe. Maar hij ziet ook een keerzijde. In dit leven van 'van de wieg tot het graf verzorgd worden' denken veel mensen dat zo'n beetje alles van buiten moet komen. 'Ze' moeten voor onze gezondheid zorgen, 'ze' moeten onze vuilnis ophalen, 'ze' moeten....'

'Ze' moeten ons leven aangenaam en verzorgend maken. Enzovoort. Geen eigen verantwoording.
'Ze' moeten het doen. De milieudienst, de gemeente Groningen, de dokters, de politiek...etc. Noem maar op. ZE...

Na de vorige week zondag aangekondigde Milieustraat in genoemde heerden ontwaarden de initiatiefnemers, Jansje Dokter en Bianca Schuitema, een tafel met briefje ("gratis meenemen.") en nog een ander meubelstuk met hetzelfde opschrift in hun woonheerd. De blogger signaleerde dit ook, maar vergat dit op beeld vast te leggen. Een der dames: "Denken ze nou echt dat als wij een Milieustraat organiseren, ze gratis aangeboden dingen langs de weg kunnen zetten?"

Zie foto's links en rechts, na het sluiten van de Milieustraat van afgelopen zaterdag gemaakt. Links zien we een stoel met opschrift 'gratis meenemen' langs de wijkring t.h.v. de Fossemaheerd. Rechts een reiskoffer langs de wijkring t.h.v. de Barmaheerd. Ook hier weer: gratis meenemen.

De mens is verwend. En jammert en klaagt bij het minst of geringste als iets niets via de verwen- en 'ik heb recht op'- lijn verloopt. En dat geldt zeker ook voor veel Beijumers. Breng die bank, tafel of stoel toch even naar de kringloopwinkel zeg!

Populistische politieke partijen als de PVV en FvD spinnen garen door deze hedendaagse onvrede ( 'ze' bedienen ons niet meer zoals we willen dat 'ze' doen).

Het ligt allemaal aan de elite, aan de EU, aan de moslims. Aan 'ze.'...

In wezen zijn veel mensen kleuters gebleven wat betreft hun persoonlijke ontwikkeling.

Foto beneden, de natuur klaagt en zeurt nooit. Een door de oktober storm omgewaaide boom ligt al weken te liggen in het Groene Hart van Beijum. Geduldig. Zonder te klagen. Wachtend om te worden afgevoerd.

Een prettige week toegewenst. Iedereen die dit bericht leest bivakkeert ergens tussen de wieg en het graf.

Is er  misschien ook ergens een eigen verantwoording te bespeuren, zonder alles af te kunnen schuiven op 'ze?'1 opmerking:

GG zei

Het weghalen van genoemde boom brengt meer schade aan het omringende groen. Daarom is het gedeelte van de boom dat over het pad hing weggehaald en blijft de rest liggen.

Overigens kunnen dergelijke vragen/meldingen doorgegeven worden via de website van de gemeente Groningen