woensdag 22 november 2017

BEIJUMBORG (90)


Lekker eten.....

Mijn diëtiste mag dit niet lezen.....dus geef dit bericht niet door aub. 

De afgelopen week bracht ik deels door in Frankrijk en nu ben ik voor mijn werk in Rome. En ja: dat zijn landen, waar eten onderdeel van de cultuur vormt. Wat dachten jullie van een zuurkoolschotel met drie soorten vis? Of een overheerlijke ‘penne al arrabbiata’, oftewel een soort pijpmacaroni met een gloeiendhete tomatensaus? Ajajajajaj: dat kan niet goed zijn voor het vet. Maar gelukkig: in Frankrijk wachtte er redelijk zwaar tuinwerk op me, en in Rome loop je altijd heel wat af...dus de calorieën worden aardig verbrand: gelukkig maar!

Thuis sta ik ook graag achter de pannen, vooral in dit jaargetijde. Hachee, een goede stamppot, erwtensoep, lamsgehaktballetjes uit de tajine (een noord-Afrikaanse kookpot), jachtschotel: allemaal wat zwaardere kost, maar als ‘man alleen’ kan ik me nog redelijk inhouden waar het om de hoeveelheden eten gaat. 

Mijn broer, die ook mee hielp om de tuin van mijn zusje in Frankrijk op orde te brengen, maakte op een avond een verrukkelijke hutspot klaar. Zijn eigen toevoeging: in kerrie gesnoorde uitjes. Jummie!!!! En dinsdag at ik bij mijn favoriete restaurantje in Rome. Jaren geleden ontdekt: je gaat er zitten, de ober brengt je niet de menukaart (die hebben ze er simpelweg niet: eten wat de pot schaft!), maar vraagt wat je wilt drinken (rood of wit), en daarna verschijnt er eerst een stroom voorgerechtjes - ik eet thuis nooit linzen, maar deze zijn echt overheerlijk. Gevolgd door een ‘pasta amatriciana’ (pasta met een saus van spekjes, tomaten en ui), en dan nog een lekker stukje vlees met groenten.....toetje in de vorm van een stukje kokostaart met een drankje erbij. En dan de rekening: €25 per persoon. 

Ach ja...het leven is zo gek nog niet.

Han Borg

Geen opmerkingen: