donderdag 30 november 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (59)


De wijk De Hunze is vanaf de noordelijke kant niet te bereiken door gemotoriseerd verkeer. Nee, herstel, alleen auto's kunnen in het noorden van de wijk niet in en uit rijden. Er ligt een busbaan met een verhoging in het midden waar tegen je je auto goed goed beschadigen.

Zie foto's, voor motorrijders is het een koud kunstje om de bussluis wél te passeren, Brommerrijders en fietsers zullen er ook geen problemen tegenkomen. 

Wat zou er eigenlijk op tegen zijn om De Hunze hier (foto) wel in en uit te kunnen rijden? Over de brug loopt de Groningerweg, links gaat het naar Adorp/Winsum en rechts richting Bedum. Over de brug doorrijdend kom je in Noorderhoogebrug.

Stel dat je vanaf een adres in De Hunze vlak bij de brug naar Noorderhoogebrug wil,  dan moet je een paar kilometer omrijden. De wijk uit via kruispunt Beijum Zuid, de Oostelijke Ringweg en via de lus ter hoogte van de Hornbach via de Groningerweg langs bedrijvenpark Witte Lam naar...Vice versa.

Wat een gedoe.
De bussluis zal tegen sluipverkeer zijn aangelegd. Mocht de brug voor auto's open zijn, dan zal menig Beijumer voor het geval dat de Groningerweg en de Oostelijke Ring vast zit qua druk verkeer, via de Berlageweg naar Beijum Zuid kunnen 'sluipen.'

Geen opmerkingen: