maandag 20 november 2017

COLUMN UIT LEWENBORG (73)


Oeverloos geknal.
Is het nu echt nodig? Ergens eind oktober begon het geknal alweer. Je bent er totaal niet op voorbereid. Het zou verboden moeten worden en alleen op één dag, ja juist. Gewoon op oudejaarsdag zoals we dat gewend zijn. Dat moet wel blijven en het liefst op één plaats, maar dat is vast te veel gevraagd. Dus als ik dan niet zoveel vraag… vraag ik om het geknal gewoon op oudejaarsdag te doen.
Zit je lekker achter je laptoppie, knalt er een vuurwerkbom zo hard, dat de ramen in de sponningen trillen. De hond hysterisch en ik gek van de hond zijn geblaf. Het arme beest trilt nog net niet zijn velletje uit. Zo zijn er vast meerdere honden, die doodsbang voor vuurwerk zijn. Die bommen van tegenwoordig, niet normaal meer joh. Het knalt steeds harder en harder. Hoe zullen de mensen zich voelen, die in een aardbevingsgebied wonen? Of denk je dat zij inmiddels aan het geknal en gedreun gewend zijn ofzo? Denk eens na. Denk aan je medemensen. Denk aan kinderen, hun kleine oortjes. Denk aan de dieren.
Verderop bij mij in de buurt is zelfs al iemand geweest die een klacht heeft ingediend bij de politie. Hij is uitgezonden geweest voor zijn werk als beroepsmilitair en is daar niet geheel ‘normaal’ van thuis gekomen. Regelmatig heeft hij nog nachtmerries en dat oeverloos geknal, maakt het er bij hem niet beter op. Na zo’n nachtelijke knal bijvoorbeeld, durft hij zijn ogen niet meer te sluiten, met als gevolg dat hij als een wrak op zijn werk verschijnt de volgende dag. Ik vind dat te triest voor woorden.
Het kleine beetjes hersens wat je hebt in je hoofd, kan je toch wel even aanspreken op een beetje menselijkheid? Jij, degene die die bommen afsteekt, vindt het natuurlijk geweldig mooi. Als je in de verte een politieauto aan ziet komen rijden, dan duik je snel een steeg in. Ze vinden je niet en lachend knal je verder, als je de politieauto weer weg ziet rijden. Wat een lol hé, als je al het bovenstaande leest. Joh, je bent gewoon geweldig. Jullie zijn allemaal geweldig. Weet je, mijn titel ‘oeverloos geknal’ kan je wijten aan, dat oeverloos staat voor: ‘Almaar doorgaand gepraat, zonder effect of een doel te behalen.’ Wat zal er dan de komende tijd weer oeverloos gezeurd worden over… en gedacht, uit de hersens van een hersenloze.
Ja mensen, bereid je maar weer voor op de komende ‘knal periode’ het blijft helaas niet beperkt tot oudejaarsdag. Vind je dit normaal, of niet?

2017©Vlindertje73

Foto: pixabay.
Note: Ik ben over de helft met het corrigeren van mijn boek en ga vrolijk verder. Ben je al nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje op mijn website: www.engelina-f.com

1 opmerking:

Ria zei

"Dat zou verboden moeten worden"

Dat is het ook. Het zou gehándhaafd moeten worden, maar dat is nogal lastig. Zelfs met veel meer blauw op straat. Helaas.
Dus.. als mensen weten dat hun kind dit doet, zouden zij in moeten grijpen, maar ouders vinden het vaak 'kwajongensstreken' en 'dat dede wij vroeger toch ook' en vinden het wel best.

Mijn hond is er ook doodsbang voor. 1 of 2 dagen per jaar moet hij er maar tegen kunnen, maar het is bijna het hele jaar, dat je erop verdacht moet zijn.