woensdag 8 november 2017

BEIJUMBORG (88)Regelmatig schrijft de Beijumblogger over de ondernemers in de wijk. Mensen met een zaak, mensen met een missie. Neem kapper Gerrie de Boer. Zijn zaak wordt deze week verbouwd, het is er meestal hartstikke druk, ook al werken er minstens twee andere kappers in Beijum (waarvan één zelfs schuin tegenover hem), nog even afgezien van de waarschijnlijk vele thuiskappers. 

In de tijd dat ik nog studeerde, en dus weinig geld had uit te geven, ging ik altijd naar een vriend van me, die ook studeerde (psychologie), maar die daarnaast ook verdienstelijk kon knippen, vond ik. Hij zal best veel moeite gehad hebben met mijn toen nog volle krullenbol - Gerrie en zijn mensen zijn er wel iets sneller klaar mee. Aan de andere kant: het is er altijd gezellig, en onze wijkkapper en ik kletsen honderduit over de vele kanten van het leven. Ik ken zelfs mensen die speciaal uit Sappemeer kwamen om door hem geknipt te worden. 

Nog zo’n wijkwinkel waar ik vaak kom: de Lidl. Beroemd om het uitstekende assortiment groente en fruit, en altijd wel wat bijzonders in de schappen. Je koopt er voor relatief weinig geld ook een best wijntje, en de dagelijkse boodschappen zijn er toch echt goedkoper dan bij de andere super in WC West, waar ik sinds mensenheugenis niet meer kom vanwege die klant-onvriendelijke tassencontrôle. Ik moet het eerste rolletje drop nog stelen....goudeerlijk, maar kennelijk zijn we al verdacht bij binnenkomst. Het alternatief (de Aldi in WC Oost) bezoek ik als ik nog even snel wat moet halen. Gezellig is het er niet, goedkoop wél. 

En natuurlijk Bert de schoenmaker, rustige rots in de soms woelige Beijumer branding. Ook voor kledingreparaties kun je er terecht: best handig als je zelf niet zo’n held bent met naald en draad. De nieuwe drogist ziet er uitstekend uit, en Andre Hoogenberg met zijn dierenhandel doet het ook goed. Winkelen in je eigen buurt: ik vind het eigenlijk best leuk. De slager mag er ook wezen, maar ach: wat zou ik toch graag een viswinkel terug hebben in onze wijk. Snel even een harinkje scoren, of lekkere vis meenemen voor een Thaise stoofschotel....maar kennelijk kan die handel niet uit in onze mooie wijk.

 Ik zou er haast een handtekeningenactie voor willen beginnen. Verse vis is zo gezond! Doet u mee??

Han Borg

Geen opmerkingen: