maandag 27 november 2017

MAANDAGOCHTEND (333)All cops are bastards. Politie? Klootzakken.

Nee, dat vind de Beijumblogger niet. Respect voor de dienders, ze zijn niet altijd je 'beste vriend', slogan uit de jaren negentig, balen als ze een boete uitschrijven, maar ze doen wel goed werk en zorgen voor een veilige(r) samenleving.
Maar ja, het staat er wel. ACAB.

Zie foto boven. Op de gebruiksaanwijzingen van het 'levendige ganzenbord' in de wijk.
Drie jaar geleden maakte een kunstenaar een Ganzenbord voor de jeugd in de Doornbos- en Barmaheerd. Nog geen jaar later zat de klad er in.
Het blijkt een mislukt project, de jeugd heeft geen trek in Ganzenborden...twee maanden geleden.

Zoals zovaak is ook dit een 'goed bedoeld initiatief', bedacht vanuit de koker van een of andere opbouwwerker of gemeentelijke medewerker.

Een ganzenbord, mijne dames en heren beleidsmakers? Hallo! We zitten in het digitale tijdperk. De jeugd laten ganzenborden?

Bijna vier jaar geleden kreeg de Doornbosheerd een duur betaalde facelift.
Het moest leefbaarder worden in deze woonheerd, zowel fysiek (openbare ruimte) als ook sociaal.

Een week geleden kwam Beijum landelijk in het nieuws, dit, zoals onder anderen bekend mag worden geacht, in verband met een onderzoek naar een lugubere puzzelmoord in dezelfde Doornbosheerd.  En een paar dagen geleden spotte de blogger een hakenkruis in genoemde heerd. Op ongeveer 15 meter van ACAB.

Tja. Het gros van de Doornbos-bewoners kan hier natuurlijk weinig aan doen.
Maar het blijkt eens te meer dat verheven maakbaarheid-gedachten (vanuit 'goed' bedoelde gemeentelijke plannen en ideeën) kunnen verbleken en verdorren in de concrete realiteit van alledag.

All cops are bastards. Zal het toevallig zijn dat deze politie-onvriendelijke tekst zichtbaar is na een weekje 'Doornbosheerd' en de inval afgelopen vrijdag in het café op Beijum West?

Laten we een vriendelijker onderwerp aansnijden. Alhoewel, vriendelijk?

Komende woensdag komt Sinterklaas naar Winkelcentrum Beijum. Foto linksonder is in de AH gemaakt. Dat is ook een idee om gesteggel te voorkomen, een Piet zonder hoofd.

Foto rechts, kinderen kunnen in de AH hun schoentje zetten.

De nieuwe week is begonnen.

Woensdag zet Sinterklaas voet op de klei in Beijum. Weest een beetje lief voor hem, voor zijn Zwarte Pieten, en ook voor de politieagenten (die echt niet allemaal bastaards zijn).

1 opmerking:

bernd van beukeleukelen zei

wat voor gesteggel, dat gezeur in beijum nu ook al? zwarte piet is en blijft zwart net als de ziel van de gemiddelde zwartepiet-weeklager ja toch niet dan!!!!