donderdag 23 november 2017

SPOREN GEVONDEN IN HUIS DOORNBOSHEERDHet is al dagen een macaber gesloten bolwerk in de Doornbosheerd. Het huis in genoemde heerd waar waarschijnlijk zeven jaar geleden iets heel lugubers heeft plaatsgevonden, wordt al sinds maandagochtend vroeg afgeschermd.

De Beijumblogger liep er vanavond even langs en maakte de foto's die we zien. Hij heeft razend nieuwsgierige vragen, maar kan moeilijk naar binnen lopen om e.e.a. te vragen. Mensen, hoe groot is jullie team van forensische specialisten? Hebben jullie verschillende diensten? Ochtend, middag en avond/nacht? Waar slapen jullie? Op een stretcher? En wat in vredesnaam zijn jullie de godsganze dag aan het doen? Ja, ok, sporen zoeken, maar hoe doen jullie dat? Krijgen jullie een maaltijd aangeboden? Of, koken jullie zelf?

Foto boven, links brandde licht. Achter de zwart afgeplakte ramen wordt nog steeds gezocht naar sporen.

Misdaadjournalist Mick van Wely van de Telegraaf zit er bovenop. Zie hem op de onderste foto links rechtsachter in beeld. Foto is afgelopen maandagochtend gemaakt.
Van Wely schreef vanavond (foto beneden hoort erbij) op Telegraaf.nl

GRONINGEN - De recherche die de lugubere ’puzzelmoord’ op Halil Erol (34) uit Steenwijk in 2010 onderzoekt, lijkt met het uitkammen van een woning in Groningen een doorbraak te hebben geforceerd. Er zijn zeer interessante sporen gevonden en nieuwe aanhoudingen zijn een kwestie van tijd.
Dat melden goed ingevoerde bronnen rond het onderzoek. Maandag begonnen forensisch experts met een groot onderzoek in een woning aan de Doornbosheerd in Groningen. De politie vermoedt dat het lichaam van de Steenwijker in 2010 hier in stukken is gehakt, nadat Erol elders was vermoord.
In de woning is met luminolonderzoek gezocht naar bloedsporen. Met deze methode zijn door een speciale vloeistof en licht, bloedvlekken of -spatten na vele jaren nog zichtbaar. De sporen die nu zijn gevonden, heeft de politie opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut voor nader onderzoek.
Er zouden nieuwe arrestaties op stapel zijn. De politie Oost-Nederland wil niets zeggen over de sporen en de mogelijke nieuwe aanhoudingen. „We bevestigen noch ontkennen dit”, aldus een woordvoerder.
Onze misdaadverslaggever Mick van Wely was er maandag bij toen het huis onderzocht werd.
6

Geen opmerkingen: