dinsdag 28 november 2017

SAMEN ONDER EEN HOOFDDOEKJE KAN OOK...


Wat een gezeik en gezeur soms in zemel-land Nederland als het onderwerp hoofddoekjes ter sprake komt. Terwijl het zo'n handig stukje stof kan zijn. Het kan zowaar verbindend zijn, ga er bijvoorbeeld eens samen onder lopen.

Een gedeelte van de bevolking krijgt a.h.w. een rode waas voor de ogen als het over hoofddoekjes gaat. Vooral paranoia-rechts (de andere uiterste heet Naïef Links) heeft daar last van, het angstige gedeelte van Nederland dat direct overal 'Ismamisering' inziet, de mensen die verkondigen dat moslims hier de boel komen overnemen en die constant lopen te jammeren dat 'we onze cultuur niet moeten laten afpakken.'
Echt alles wordt uit de kast getrokken om het Eigen Gelijk bevestigd te zien. Framen heet het, zie 'ze' slecht doen, en zie 'ons' ons land verdedigen..we wapenen ons tegen de 'indringers.'

Wat een angst, wat een kramp en wat een agressie. Een hoofddoekje. Een stukje stof. Alsof de angsthazen (die schreeuwend en tierend hun grote gelijk trachten te halen op social media) een stuk rode lap stof voor ogen zien of elk moment in stoffen gordijnen kunnen vliegen.

In Beijum loop je als je wil met z'n tweeën onder een hoofddoekje. Vooral als het regent, en dat deed het tijdens het fotograferen. Ergens vorige week. Zie foto.

Wat een tolerante wijk toch. Het wachten is op een tweepersoons boerka. Samen in een zwarte tent met een stoffen 'uitkijkgaasje' voor de ogen over straat lopen? Gezellig en verbindend.

3 opmerkingen:

Evert van Zwijnestelen zei

Johan het aantal pinguins (hoofddoekgewaden) dat bij mij voor de deur langsloopt stijgt aanzienlijk. Dat is geen kwestie meer van paranoia maar gewoon een objectieve constatering! En daarnaast wordt er misschien niet minder Nederlands gepraat maar hoor ik wel vaker buitenlandse talen dan vroeger. Ja alles verandert maar ik ben het zelf wel een beetje zat met die hoofddoeken, laat ze lekker de islam in afrika of het middenoosten aanhangen.

Anoniem zei

Totdat er een gek met een machine geweer winkelcentrum Beijum binnenloopt en Alluah Akhbar blert en de trekker overhaalt dan pas word men wakker het was zo,n aardig en rustig persoon nooit iets gemerkt woonde al jaren in Nederland tja EN DAN .........

Anoniem zei

Prachtige wijk Beijum. Mooi dat er zoveel culturen met al hun uitingen vreedzaam naast elkaar leven. Bange mensen zijn overal en bang zijn voor dingen die je niet kent is niet abnormaal. Ik hoop alleen dat die angst de tolerantie niet in de weg staat.