woensdag 22 november 2017

PUZZELMOORD HALIL EROL EINDIGT IN BEIJUM


Wat al een paar dagen in de lucht hing is vandaag werkelijkheid geworden, in een huis aan de Doornbosheerd is in 2010 het levenloze lichaam van Halil Erol in stukken gehakt.

De Beijumblogger ging tegen half twaalf deze ochtend poolshoogte nemen en zag een man in het oranje met mondkapje voor en handschoenen aan bij het huis rondlopen.

Ook kwam een man in het zwart met een blauwe plastiek zak met inhoud aangelopen, zie foto helemaal beneden.

De man in het oranje: "Ik ga geen mededelingen doen."
Nadat Halil Erol zeven jaar geleden is vermoord, werd hij naar een woning aan de Doornbosheerd in Groningen gebracht en in stukken gehakt. Dat denkt de politie, die vorige week op basis van nieuwe informatie een Groningse vrouw heeft opgepakt.
De verdachte woonde ten tijde van de moord in de genoemde woning. Daar zoekt de politie al een aantal dagen naar oude bloedsporen. Wat de vrouw precies heeft gedaan is nog onbekend. Het is één van de vraagtekens waar de politie nog mee zit. Dinsdag werd daarom in Opsporing Verzocht gezocht naar tipgevers.

Daarnaast heeft de politie informatie gekregen dat het lichaam van Erol in de woning in Beijum in stukken is gedeeld. 'De vrouw die wij hebben aangehouden is betrokken als verdachte bij de moord', verklaart een politie-woordvoerder. 'Als laatste zijn wij nog op zoek naar waar het hoofd en de handen van Erol zich bevinden.'

Vragen

De daders hebben zeven jaar geleden vermoedelijk dwaalsporen uitgezet om de politie op het verkeerde been te zetten. 'Zo gaan wij ervan uit dat de daders op zondagochtend nog met de telefoon van Erol hebben gebeld om daarmee te suggereren dat hij nog in leven zou zijn.'


Geen opmerkingen: