dinsdag 7 november 2017

SPEELVELDJE BOELEMAHEERD IS KLAAR


Het duurde maar en het duurde maar. Zou het lukken om de kinderen uit de Boelemaheerd, en de naast gelegen Hylkemaheerd, nog voordat de winter invalt te laten genieten van het nieuwe speelveldje in eerstgenoemde heerd?

Halverwege september berichtte Beijumnieuws dat er een nieuw speelveldje zou komen, zie nog eens hier
Er kwamen zomerse herfstdagen, temperatuur van tegen de 25 graden. Dat zou genieten worden....
Helaas, de werkzaamheden lagen een maand stil.

De derde week van oktober werd er weer gewerkt, zie dit bericht met achterliggende informatie en lees ook de reactie.

Bovenstaande foto is afgelopen zondagmiddag gemaakt. Het was niet erg koud voor de tijd van het jaar en er werd enthousiast gespeeld. Zie de nieuwe speeltoestellen.

Op bepaalde plekken in de wijk gaan speelveldjes weg of worden samengevoegd. De kinderen uit de Boelemaheerd zal dat worst zijn, ze hebben een fonkelnieuw plekje om te spelen.

1 opmerking:

Anoniem zei

De kinderen uit de Boelemaheerd. en naast gelegen Hylkemaheerd leveren zeven speelplekken in voor de vernieuwde plek. De gemeente stopt het onderhoud aan de bestaande speelplekjes, dus sloop de komende jaren is onvermijdelijk. Hoe deze concentratie in deze typisch sociale woningbouwbuurt met 80% veel doorstromende huurders uit gaat pakken is onzeker. Kindjes moeten verder van huis, ouders verplicht mee, alles op een hoop en schaarste aan klim en zwaairuimte met dreiging van conflicten, de grote sloot is gevaarlijk dichtbij, een plekje achteraf met ontbrekend zicht vanuit de buurt. Het apparaat appelleert niet aan de fantasie van kinderen, is eenzijdig functioneel. Op een of andere manier ontbreken ook zitbankjes voor ouders en begeleiders; waar kan dan ontmoeting worden verwacht, zoals politiek en ambtenarij schrijven? Al met al geen reden om te juichen