dinsdag 14 november 2017

DE KRACHT VAN INTERNET IN BEIJUM (Beijumnieuws, Facebook, Twitter)


Milan is gevonden, zie voorgaand bericht. Dat is het belangrijkste nieuws. Hij is niet zozeer perse door het bericht op Beijumnieuws, Facebook of Twitter, gevonden, maar de explosieve knal van kijkcijfers van vanavond geeft wel een indicatie van hoe krachtig de internet-community in Beijum is.

En dat geeft hoop en vertrouwen voor als er écht een keer iets aan de hand is in Beijum. Voor als er iemand vermist wordt, opgespoord moet worden.
Ten tijde van rampen (liever niet, maar je weet het nooit), van een mogelijke aardbeving, of wat dan ook, Beijumers weten elkaar online te vinden.

Het bericht over de verdwijning van de jongen is binnen drie uur ruim 10.000 keer bekeken.
Dat doet Beijumnieuws niet op eigen kracht, en gejubel over kijkcijfers bij verdrietig nieuws geeft geen pas, maar vooral ook doordat ontzettend veel mensen op Facebook het bericht hebben gedeeld (tegen 22.30 uur zo'n 475 keer).

Er wordt wel eens geklaagd dat de sociale controle is verdwenen.
In elk geval is dat niet het geval in het dorp Beijum. Hier letten we op elkaar en zijn we scherp als er misstanden zijn.

Maar ook steunen we elkaar als er iets verdrietigs en wanhopigs voorvalt, het zal je kind immers maar zijn die spoorloos is verdwenen.

Bedankt Beijumers, lezers, voor het massaal delen en lezen van het voorgaande bericht.

(De foto van Milan wordt verwijderd, de jongen moet immers volgende week weer gewoon naar school kunnen)

Geen opmerkingen: