maandag 20 november 2017

MAANDAGOCHTEND (332)We gaan naar eind november en de ochtenden worden donkerder en donkerder. Dat is soms lastig fotograferen, daarom zijn de afbeeldingen die we zien gistermiddag reeds gemaakt.

We beginnen bij de bovenste afbeelding, wat zou die paardentram daar op de grens van Beijum (Rensumaheerd ligt rechts over de sloot) en Zuidwolde doen? Is dat soms een nieuwe standplaats. Geen idee of de 'tram' op slot staat, maar goed, snoodaards die het voertuig menen te moeten jatten kunnen er weinig mee, het ding is gewoon veel te herkenbaar.

De blogger had tijdens het fotograferen niet even de tegenwoordigheid van geest over zich om te kijken of de deuren te openen waren. Zo ja, dan zou het een mooi warme slaapplek voor de een of andere zwerver kunnen zijn.

Foto links, wat liggen de plastiek zakken van twee supermarkt-winkelketens daar harmonieus in het Groene Hart van Beijum. De blogger keek even onder het blauw en zag verschillende blikjes waar prettig gerstenat in heeft gezeten.

Onlangs in het nieuws, er dreigt een supermarktoorlog, de vertegenwoordigers van de gele tas zouden prijzen drastisch willen verlagen. Andere winkelketens zouden niet achter kunnen blijven. Of dat gaande is zal ondergetekende zo niet weten. Hij heeft een hekel aan oorlog (wie niet?) maar een supermarktoorlog is meer dan welkom. De winnaar: de consument.
De tassen op de foto doen in de verste vertre niet aan oorlog denken, integendeel, Albert en Jumbo lijken eerder de liefde te bedrijven.

Het staat de blogger bij dat hij de gele sticker die we op de rechter foto op een lantaarnpaal naast het stuk Beijumerweg dat langs de Atensheerd loopt zien al een keer eerder in beeld gebracht heeft.
Wat een maffe tekst: Verboden aan geopende deksels te trekken.

Welke deksels? Putdeksels? En waarom zou een mens daaraan gaan lopen trekken?
De sticker daar boven komt ook vreemd over, er staat op Mannenyoga. Zou er een verschil zijn tussen vrouwenyoga en mannenyoga? Zwangersschapsyoga bestaat, maar wat moet de mannelijke variant dan wel niet zijn?

Alles te weten maakt niet gelukkig. De paardentram, de plastiek winkelzakken, de stickers, ze herbergen een onbeduidend geheimpje in zich.

 De laatste volle week van november 2017 is begonnen. Over 31 dagen tekenen we de donkerste dag van het jaar op, daarna gaan we heel heel langzaam weer richting voorjaar en lichtere dagen.

Een prettige week toegewenst. En bedenk dat je onafhankelijk van welke jaargetijde het ook mag zijn licht om je heen kunt verspreiden.

Geen opmerkingen: