maandag 28 januari 2019

MAANDAGOCHTEND (389)


De fysieke kant van Beijum blijft aan verandering onderhevig, een persoon kan niet stilstaan en zich niet ontwikkelen (veranderen) maar een wijk, een stad of een land ook niet.

De afgelopen weken is meermaals bericht dat langs het middelste gedeelte van de Zuidwending bomen gekapt zouden worden. Zie bijvoorbeeld nog eens dit bericht
Het werd een slagveld maar de bomen zijn weg en er is nieuwe jonge aanplant voor in de plaats gekomen.
Terzijde, het is eigenaardig dat aan beide kanten van het gebied één hoge boom is blijven staan.
Zie foto boven aan de ene kant gemaakt.

De linker afbeelding is ongeveer halverwege de route waar bomen zijn vervangen genomen.
Zie het pad, ook hier is de fysieke kant van Beijum aan verandering onderhevig (geweest) maar dan op een hele negatieve manier. Daar kan een rolstoel, scootmobiel of kinderwagen niet meer met goed fatsoen overheen rijden. Het hele wandelpad is door de wagens die voor de bomenkap hebben gezorgd, en ook door de wagens die de jonge boompjes hebben aangevoerd, totaal vernield.

Het ziet er niet uit en fietsers die hier ook langs gaan kunnen lelijk ten val komen door de vele gaten in het smalle wegdek.

Vlakbij, bij de Barmabrug, de loop- en fietsbrug halverwege over de Zuidwending staat op een nabij gelegen speelveldje een graafmachine te wachten die er misschien iets mee te maken heeft, het ding zou over het smalle pad kunnen rijden, zie afbeelding rechts.

De bomenkap en het kapot gemaakte wandelpad is een schoolvoorbeeld van 'waar gehakt wordt vallen spaanders.' Worden de hoge bomen gekapt o.a. ivm onveiligheid, krijg je er een onveilig wandelpad voor terug.

Graag zsm herstellen, geachte dames en heren van de gemeente Groningen!

Foto beneden tenslotte, ook fysieke verandering maar dat ziet er ordelijker uit. Het grote gebouw op het Innersdijk-terrein is vanaf de wijkring Emingaheerd helemaal te zien.
Is vast een aanwinst voor Beijum.

Maar ja, smaken verschillen, nog steeds komen bij de blogger berichten binnen dat sommige omwonenden van het nieuwe gebouw het een gedrocht en spuuglelijk vinden.

De nieuwe week is weer begonnen, op alweer de laatste maandag van januari.
Pas goed op uw eigen fysieke lichaam maar draag ook een beteje zorg voor de fysieke leefomgeving.

(Vandaag of morgen een aankondiging van Lentekriebels, dé schoonmaakactie van Groningen)

Geen opmerkingen: