woensdag 9 januari 2019

PKN DE BRON BEIJUM SLUIT NIEMAND UIT IVM GEAARDHEID


"De Bron sluit beslist niemand uit. Meerdere van onze regelmatige voorgangers zijn homo/lesbisch en daar heeft niemand moeite mee. Er komt binnenkort een statement rondom dit probleem op de website van de Bron. Daarin zal onze visie staan. Het spreekt voor zich dat wij geen van allen achter de Nashville verklaring staan."

Aldus een direct betrokkene van PKN-De Bron Beijum. Het is geen woordvoerder van de kerk voor iedereen midden in Beijum, maar de blogger legde de vraag bij de persoon omdat hij die goed kent.

Beroering ook in Beijum onder mensen die liefde en seksuele voorkeur voor mensen van hetzelfde geslacht voelen.

Het hoeft eigenlijk niet meer uitgelegd te worden, de uitspraken van SGP-voorman Kees van der Staaij en zijn geloofsgenoten/predikers hebben mensen in Nederland geschokt.

Wat een gebrek aan mededogen, aan respect, barmhartigheid en wat een gebrek aan liefde. Totaal niet in lijn met wat God, Jezus etc. bedoelden: heb u naaste lief!

Vanzelfsprekend is Beijumnieuws solidair met mensen ongeacht de huidskleur, geaardheid of afkomst.

De blogger leest nog geen verklaring op de site van PKN De Bron-Bentismaheerd.
Wel dit: De PKN Wijkgemeente De Bron, in de Groninger wijken Beijum, de Hunze en Van Starkenborgh, wil graag een open en voor iedere kleur en geaardheid tolerante christelijke geloofsgemeenschap zijn. In navolging van Jezus Christus zijn we een gemeente onderweg naar een wereld zoals God die bedoeld heeft.
(Wordt vervolgd)

Geen opmerkingen: