zondag 17 februari 2013

EXPOSITIE LANDSCHAPSCHILDER VELT IN PAND49

Vanmiddag werd in het kunstenaarsPand49 de expositie van landschapschilder Wim Velt geopend. Kleurrijke en tot de verbeelding sprekende landschappen hangen de komende weken op de muren van de expositieruimte, u ziet de hoofdrolspeler  voor een exemplaar van zijn hand poseren. Het pand was vanmiddag redelijk gevuld met tientallen belangstellenden, er waren hapjes en het was sfeervol. Kenmerkend voor de schilder is dat hij er met z'n fiets op uit trekt, het landschap is zogezegd zijn atelier. Uit de aankondiging: Het directe contact met de natuur straalt van de doeken af; je hoort als het ware de wind blazen, de golven breken of de sneeuw knarsen onder je schoenen. Om het wisselend licht bij te houden moet hij vlot werken. Dit levert pure en krachtige werken op met een impressionistische toets. Hij weet de sfeer van het moment goed te treffen en deze door de beschouwer te laten mee ervaren.
Foto rechts, Marijke Langius van Pand49 houdt een introductie-speech. Op de linker foto, een paar oudere jongeren zijn in afwachting van wat komen gaat. Later op de middag/avond volgt een video-impressie.
Update 17: 53 uur, zie video.

2 opmerkingen:

Rita de Wit zei

Fijn, dit snelle verslag Johan!
Ik kon er jammer genoeg vanmiddag zelf niet bij zijn, maar zo krijg ik het toch nog een beetje mee!

Kees Huizenga zei

De heer Wim Velt heeft een aardige website. Hierbij de link betreffende recente werken van zijn kunstzinnige en kwieke schildershand, daarin bijgestaan door een zeer scherp waarnemingsvermogen:

http://www.wimvelt.nl/recent.html

Vooral dat tweeluik over de Nieuwe Kerk vind ik prachtig.

Ik ken Wim Velt uit de wijk Lewenborg. Daar woont hij.

Zijn werken worden gekenmerkt door een uitstekende kleurenschakering en een naturalistische uitstraling. Er stroomt warmte uit zijn schilderijen. Doorleefd aanschouwen en "omzien in verwondering".