donderdag 21 februari 2013

JAN SETON'S GASTLES DOM HELDER C. SCHOOL

Gastles Dom Helder CamaraschoolOp Beijumnieuws werd vorige week reeds aangegeven dat wethouder Jan Seton een gastles zou verzorgen op de Dom Helder Camaraschool te Beijum. Wat vertelden de tweets van de wethouder hier over?
Vandaag geven de MilieuStewards milieu gastlessen op de Dom Helder Camaraschool in Beijum. Donderdag weer, dan met wethouder @janseton.

Enthousiast welkom geheten aan de Dom Helder Camaraschool voor gastles over minder afval.   

Leuke vragen gehad tijdens gastlessen Dom Helder Camaraschool. Heldere presentatie door Milieustewards. Veel steun voor actie
Op GemeenteGroningen/SchoneStad staat onderstaand verslag + foto's.
Wat is plastic soep? Hoeveel afval bespaar je met broodtrommels en drinkbekers? En: '98% van de meeuwen heeft plastic in hun maag.’ De kinderen van groep 5 en 8 op de Dom Helder Camaraschool kregen donderdagmiddag 14 februari een gastles ‘Minder afval dankzij mij’ van wethouder Jan Seton. Samen met de MilieuStewards Kars Ottens en Wally Schepers vertelde hij de kinderen alles over afval.
De basisschool uit Beijum doet mee aan de actie Minder afval dankzij mij. Deze week staat het lesprogramma daarom boordevol activiteiten rondom het minder afval produceren en zorg dragen voor je leefomgeving. Ook kregen alle kinderen een duurzame drinkbeker en broodtrommel cadeau.
Gastles Dom Helder Camaraschool: groepsfotoDe baas van de vuilniswagens
Directeur Cees Aandewiel introduceerde de wethouder aan de leerlingen van groep 5 en 8. Op de vraag of de kinderen wisten wat een wethouder voor werk doet, zei een leerling uit groep 5: “U kijkt of de straten schoon zijn”. De wethouder beaamde dit en voegde er aan toe dat hij ook de baas van de vuilniswagens is. In groep 8 antwoordde een leerling: “U maakt samen met andere belangrijke mensen plannen over milieuzaken”.
“Mijn vader gooit wel eens een sigaret op straat”
Tijdens de les lieten de wethouder en de MilieuStewards foto’s zien van dieren omringd door afval in de natuur. Ook hadden ze een filmpje bij zich over de plastic soep in de oceaan. Ze wisten bovendien allerlei wetenswaardigheden te vertellen, bijvoorbeeld dat 98% van de meeuwen plastic in hun maag heeft zitten. “Gooi dus vooral geen rommel op straat”. Een meisje stak daarop haar vinger op en vertelde dat haar vader wel eens een sigaret op straat gooit. MilieuSteward Wally: “Dat mag niet hoor, hij kan er zelfs een boete voor krijgen”.
Hoe de lessen verder verliepen? Dat is te lezen in dit Twitterverslag.

Geen opmerkingen: