donderdag 14 februari 2013

NOG EVEN OVER DE INNERSDIJK-PLANNEN


Grens Groene Hart en Innersdijkgebied
Twee lezers die gisteravond in de Kleihorn bij de informatieavond over de Innersdijk-plannen aanwezig waren stuurden een sfeerimpressie en inhoudelijke gespreksonderwerpen door. En Arend Beukema stuurde nog een paar foto's waarvan u boven een gepubliceerd ziet. Beukema is fotograaf bij Lijn6 en meer foto's van de bijeenkomst (en tekst) staan hier. Wat mailden de lezers zoal door? In elk geval het 'heikele punt' waar ondergetekende gisteravond reeds over berichtte. Klaarblijkelijk werd hier na de pauze verder over gesoebat. U ziet op de linker foto het grensgebied tussen het Innersdijk-terrein en het Groene Hart van Beijum.  De plannenmakers willen dat hier een weg gaat lopen. Weliswaar een weg met een regelbare paal in het midden, toegankelijk voor brandweer, politie, bezorgdiensten en ambulances en niet voor regulier verkeer, maar niet iedereen is er even gerust op dat dit naar wens van Beijumers gaat gebeuren. Een weg naast (een gedeelte van) het Groene Hart, in Beijum is zoiets vragen om moelijkheden. Volgens één der lezers bleef de sfeer desalnietemin gemoedelijk, al bleven aanwezigen hameren op zorgvuldigheid wat betreft de 'Innersdijk-weg.'

Een andere aanwezige mailde over de 'wegsituatie': De besproken issues gingen vooral over de straat door het Groene Hart en dat er een appartementendeur aan de groenstrook komt te liggen. Ambulance en brandweer moeten tot aan de voordeur kunnen komen, de vraag is nu of dat betekent dat het huidige fietspad daar blijft, dan een hek en dan de weg voor Innersdijk, of dat er een gezamenlijke weg/fietspad met bewegende paaltjes moet komen.
Daarnaast is de tweede fase, de bouw van het multifunctioneel centrum nog onduidelijk omdat er geen investeerders zijn. Dit kan betekenen dat dit gedeelte nog tijden braak ligt, of dat er een tussenoplossing bedacht gaat worden. Over duurzaamheid was nog niet echt nagedacht. En ik weet ook niet of het nieuwe gebouw aardbeving-proof gebouwd gaat worden.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geen opmerkingen: