donderdag 28 februari 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (9)

Afgelopen maandagmiddag liep ik bovenstaande zaak binnen. De lezer uit Beijum herkent de oude fietsenzaak, althans het pand waar die ooit in heeft gezeten. Er zat ook nog eens een half jaar een 2e hands kledingzaak in. Sinds een jaar of twee, drie staat het leeg. Ondergetekende snapt nooit hoe het uit kan dat zo'n pand drie jaar leeg staat. Wat loop je in drie jaar aan huur mis? Zal het 18.000 euro per jaar zijn? Op basis van 1500 per maand? Dat is toch ruim een half ton over drie jaar uitgesmeerd? In dubbel opzicht zonde dat het zo lang leeg heeft gestaan. Maar er zit hier wat aan te komen. Na het binnenlopen kwam ondergetekende iemand tegen die duidelijk aan het klussen en/of renoveren was. Goed dat ik even een foto maak? Na even nagedacht te hebben antwoordde de man: "Nee, doe maar niet, het moet nog even een verrassing blijven." Ok, wat komt er in dan? "Een pizzeria." Nou ja, dat zal ik opschrijven, maar wat is de verrassing dan? "Hoe het er uit gaat zien." Ondergetekende zit niet in de vastgoed-handel. Gelukkig niet. Tien meter verder op is een half jaar geleden een pizzeria gestopt en leeg gestript. U weet wel, La Scala. Nu wordt hier straks weer een nieuwe pizzeria geopend. Raadselachtig. Het kan te maken hebben met de lagere huurprijs van dit pand, foto, want kleiner. We zullen het zien.

Nog even naar de computershop. Als de verbouwing/uitbreiding van de Lidl los gaat, dan komt de noodin-en uitgang van de Duitse grutter tijdelijk in de pc-shop te liggen. Er is zoals gemeld een deal tussen de pc-man en de Lidl gemaakt om klanten door de naast gelegen winkel te kunnen ontvangen. Op de rechter foto ziet u de rechter gedeelte van de PC-zaak, de eigenaar kijkt naar de muur waar de tijdelijke ingang naar de Lidl zal komen.
Wanneer? Zoals gemeld, het moet eerst een tijdje minstens vijf graden boven nul zijn voordat de graafwerkzaamheden los gaan.

Het zuidelijk gedeelte van Plein West zal een eetgedeelte worden. Vis van Peggy, loempia's van Vancong, patat en snacks uit de cafetaria. En pizza's van....? 

7 opmerkingen:

Alie zei

En zo te zien op de foto een tweede computerzaak? Wat onhandig.. ik wens ze veel succes, concurreren met 1st aid..

Liesbeth zei

@Alie....deze foto is gemaakt in 1st aid...er is geen concurrentie

Alie zei

o hahah.. sorry. Ik kom er niet zo vaak (gelukkig voor mij, want, weinig pc problemen) Dus ik herkende het niet. Dan ben ik zeer benieuwd wat in het andere zaakje komt.

Anoniem zei

@Alie, lees de tekst nou. Daarin staat dat er een pizzeria komt!

Alie zei

ja in de oude pizzeria, maar daar waar de deur openstaat, is een apart pand, al zit die wel aan de ex-pizzeria/pizzeria in wording vast.
In dit gedeelte heeft ooit de fietsenzaak gezeten en kort een outlet winkeltje. Het zou een verbetering zijn als dat gedeelte bij de pizzeria wordt getrokken (of misschien zelfs bij de cafeteria. Maar blijkbaar gebeurd dat ook? Het blijft onduidelijk tot het open gaat zullen we maar zeggen.

Anoniem zei

@ Alie, lees de tekst nou goed! In de oude fietsenzaak komt een pizzeria. Ok, wat komt er in dan? "Een pizzeria."

Bewoner Beijum zei

Een pizzeria is nog niet bevestigd
Vermoedelijk komt boven bij de oude pizzeria een nieuwe eetgelegenheid en het al tijden leegstaande pand komt iets anders .. De computerzaak gaat verhuizen lijkt me logies of de kapper i.v.m verbouwing Lidl