dinsdag 5 februari 2013

VROAG EN ANTWOORD NÊÊS


Beste deelnemer aan Vroag&Antwoord,

Even een paar Wist-u-datjes op basis van de gegevens van Vragenlijst 1? Het is lastig om dat van een enquête te vermelden waarop geregeld nieuwe inzendingen komen, maar de situatie kan dus nu anders liggen dan in de vorige ronde!

Wist u dat….

http://www.hetverhaalvangroningen.nl/
…. het aantal inzendingen uitkwam op 536?
…. het aantal mannen daarvan 341 bedroeg en vrouwen 197?

…. de best vertegenwoordigde regio het Oldambt was (174) gevolgd door Noord-Groningen (164)? Op verrassend grote afstand volgde het toch bevolkingsdichtere gebied dat we de Veenkolonies noemen (93). Het Westerkwartier kwam uit op 43, Westerwolde op 23, de Stad Groningen en de nabije regio Gorecht scoorde 25 deelnemers.

…. de winnende plaats Winschoten is als we kijken naar de meeste inzendingen? Vandaar kwamen 21 sprekers (zij kunnen elders wonen, het gaat om de taal-achtergrond), gevolgd door Groningen-stad. Negentien Stadjers lijkt veel, maar is natuurlijk weinig, afgezet tegen het inwoneraantal. Uithuizen (18) en Delfzijl en Stadskanaal (elk 17) scoren relatief hoog.

…. verrassend weinig sprekers uit plaatsen als Marum, Grootegast, Zuidhorn of Muntendam en zelfs Veendam afkomstig waren?

…. de meeste inzendingen uit de geboortejaren 1931-1950 (246 stuks) en 1951-1970 (233) kwamen? Plaats 3 is voor de generatie van 1971-1990 met 48 inzendingen. Daarmee hebben we 98% van alle deelnemers gehad: voor 1930 zijn er drie en vanaf 1991 zijn er welgeteld zes invullers van deze eerste Vragenlijst.

En verder…….

staat zaterdag de (stond;JF) tweede bloemlezing van u in het Dagblad van het Noorden (Groningse edities en niet lang daarna op de bladzijde In het nieuws van onze website hetverhaalvanhetgronings.nl).
Het aantal inzendingen van Vragenlijst 2 nadert de 400 – we hopen spoedig de 500ste te kunnen verwelkomen! De weg naar de 1000 is ver maar ligt met nog vier weken te gaan toch open.

U hebt ons al geholpen met de inzending van een vragenformulier, maar u kunt ons verder helpen: attendeer anderen op deze enquête! Natuurlijk zijn we extra blij met bijvoorbeeld deelnemers uit het Westerkwartier of de stad Groningen, maar de rest van de provincie is ons even dierbaar. En we wijzen Drentse relaties van u net zo graag op het onderzoek naar hetverhaalvanhetdrents.nl dat parallel loopt. Vrouwen blijven in aantal achter bij mannen, maar ook hier geldt: we hebben in principe geen voorkeur!

En ten slotte….

wordt het hoog tijd om u aan (Iemand;JF) voor te stellen.

Ongelooflijk. Dat is wat ik dacht toen ik was aangenomen bij het BGTC. Datgene waar je je verbonden mee voelt, terugzien in je werk is natuurlijk iets om heel zuinig op te zijn. Als ik ’s ochtends op de fiets zit en onderweg ben naar het BGTC, heb ik het gevoel dat ik ‘iets leuks’ ga doen en zeker niet dat ik ‘aan het werk moet’.
De komende tijd zult u mijn naam waarschijnlijk wel iets vaker voorbij zien komen. Ik stel mij dan ook graag aan jullie voor: JF; De dame wil liever niet met naam bekend worden gemaakt, wel vervolgde ze met: Waar is het allemaal begonnen? Deelname aan de Schriefwedstried van de Gemeente Loppersum, toen ik tien jaar was.
Dokter helpt overal ien ’t Zandt,
eerst geft hai joe n hand.
Din kikde was stoe hes.
Hai snit joe open mit n mes.
Elke keer
dut t zeer.
Jongens, dun as latten,
hebben handen vol mit wratten.
Din gaait hai veur dien handen stoan.
Aanstippen, dat is zien boan.
Hai helpt elk mens
noar joen aigen wens.

Geen opmerkingen: